CEO SLUČAJ IZAZVAO VELIKU PAŽNJU: Poznato ko odlučuje o sankciji za Matijasa Lesora!
Incident između Matijasa Lesora i Filipa Petruševa, Foto: Starsport©

čeka se konačna reč aba lige

CEO SLUČAJ IZAZVAO VELIKU PAŽNJU: Poznato ko odlučuje o sankciji za Matijasa Lesora!

Sve što se dešavalo u poslednjem večitom derbiju nalazi se u rukama Hrvoja Vidana

Objavljeno: 01:51h

Kakva i kolika kazna čeka centra Partizana Matijasa Lesora, zbog fizičkog nasrtaja na igrača Crvene zvezde Filipa Petruševa, reći će disciplinski sudija ABA lige Hrvoje Vidan.

To je, između ostalog, u razgovoru za "Novosti" poručio komesar regionalnog takmičenja, Milija Vojinović.

- Kao što procedura nalaže, taj slučaj, kao i sve ostalo što se dešavalo u poslednjem večitom derbiju, ali i svim ostalim utakmicama 21. kola, sada se nalazi u rukama Hrvoja Vidana. Sigurno ne bih dao sebi za pravo da prejudiciram njegove odluke ili na bilo koji način utičem na njih, ali imam puno poverenje u njegov sud i rad - otkriva prvi čovek Jadranskog takmičenja.

Ceo taj slučaj povećao je, već inače velike, tenzije između dva kluba i njihovih navijača. Neredi na tribinama, nažalost, opet nisu izostali, a po svemu sudeći neće ni u eventualnom okršaju dva tima u plej-ofu, što nagoveštava ponavljanje prošlogodišnjih scena.

Jam Madar, Filip Petrušev, Matijas Lesor, Stefan Lazarević košarkaš
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Mnogo puta sam to rekao, ABA liga uvek uradi sve što je u njenoj moći da se nemile scene pre svega spreče, a ako se već dese, da se maksimalno zaštiti bezbednost aktera. I to je crta koja ne sme da se pređe, što se vidi i na osnovu svega što se dešavalo prošle sezone. Sigurno nikome nije prijalo to što se peti meč finalne serije završio pred praznim tribinama i što se, umesto aplauza i pesme navijača, čula škripa patika, ali naša je obaveza da učinimo sve kako bismo osigurali bezbednost aktera - naglašava Milija Vojinović.

Nedavno su određeni novi termini tri odložene utakmice (Cedevita Olimpija - C. zvezda, Mornar - Igokea, Budućnost - Partizan) koje će se odigrati u isto vreme, 22. aprila, na kraju ligaškog dela takmičenja. Glavni operativac Lige uverava da to ni na koji način neće uticati na početak doigravanja, u kojem će se ove sezone prvi put naći najboljih osam ekipa.

- Već zakazani termini produžiće ligaški deo za samo sedam dana, odnosno plej-of će početi kao i prošle sezone, u poslednjem vikendu aprila. Očekujemo da se zadržimo u istim rokovima. Takođe, postoji opcija da se utakmica između Mornara i Igokee odigra ranije, s obzirom na to da se radi o klubovima koji za razliku od ostalih iz odloženih utakmica, nemaju obaveze u evropskim takmičenjima - zaključuje Vojinović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.