PEKOVIĆ HVALIO OBRADOVIĆA: "Koliko je Željku stalo za Partizan možete da vidite po njegovom radovanju u Bolonji!"
Nikola Peković, Foto: Starsport©

ISKRENA IZJAVA

PEKOVIĆ HVALIO OBRADOVIĆA: "Koliko je Željku stalo za Partizan možete da vidite po njegovom radovanju u Bolonji!"

Osvrnuo se predsednik KS Crne Gore i na predstojeći Mundobasket

Objavljeno: 13:53h

Partizan se vratio u Evroligu posle osam godina i sada ima šansu da se plasira u TOP 8, a bivši as crno-belih Nikola Peković ističe da su crno-beli već napravili veliki uspeh.

Peković najbolje zna da je Željku Obradoviću plasman u najboljih osam njegov teren i tu se najbolje snalazi. Razgovor sa Pekovićem koji je dao izjavu za "Sportski žurnal" nije mogao da prođe bez priče o crno-belima. Prenose evroligaških utakmica kluba u kom se afirmisao može da propusti samo u slučaju „više sile”.

- Partizan je deo života, proveo sam godine u Beogradu. Svi mi koji smo igrali u Željkovim ekipama i u Partizanu, svesni smo da je to proces koji zahteva vreme. Dostigli su nivo forme i igraju na zavidnom nivou. Koliko je Željku stalo za Partizan najbolje možete da vidite po njegovom radovanju u Bolonji.

1 / 3 Foto: Starsport©

Plasman među najboljih osam ekipa za Partizan bi bio znatno bliži da su se iz Italije vratili sa dve pobede.

- U slučaju da ne uđu u plej-of već su postigli veliki uspeh. Iz sveg srca navijam da uđu, pogotovo što znam da je Željko kad uđe u TOP 8 na svom terenu. U njemu i na Fajnal foru se savršeno snalazi. Tada igra šah i po ličnom iskustvu mogu da kažem da je u tome velemajstor, da postavi i organizuje na najbolji način.Kad se dođe do toga, a iskreno se nadam da će doći, može da se očekuje i nešto što nismo mogli da sanjamo - dodaje Peković.

Osvrnuo se predsednik KS Crne Gore i na predstojeći Mundobasket.

- Uveren sam da će Svetsko prvenstvo biti spektakl. Ko god misli i voli svoju državu će igrati. Takvo takmičenje je uvek magnet za velike igrače, najveće zvezde da igraju. Njima se pruža prilika da pokažu da mogu da igraju i sa nekim drugim igračima, jer nije isto kad igraju NBA i Evroligu, pa su oko njih sve vrhunski košarkaši, u reprezentaciji je jedan veliki miks. Mi smo na primer na Evrobasketu igrali sa igračima iz ABA i ABA 2 lige. Nekoliko njih iz ABA 2 su uradili odličan posao. Mislim da će tim igračima samo pojavljivanje na Svetskom prvenstvu mnogo značiti u nastavku karijera - istakao je Peković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.