"JOKIĆ NAJBOLJI JOŠ OD DŽORDANA!" Bivši NBA as smatra da je Nikola bolji od Lebrona i Kobija (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

velike reči

"JOKIĆ NAJBOLJI JOŠ OD DŽORDANA!" Bivši NBA as smatra da je Nikola bolji od Lebrona i Kobija (VIDEO)

Džoker je pik druge runde, a za pika druge runde da igra kao prvi pik to ga čini drugim najboljim pikom svih vremena, rekao je strelac 11.000 poena u NBA

Objavljeno: 10:05h

Nikola Jokić je dvostruki uzastopni MVP NBA lige i najozbiljniji kandidat za priznanje treću godinu u nizu.

Srbin je u NBA ligu stigao na mala vrata pošto je 2014. godine od strane Denver Nagetsa izabran kao 41. pik na draftu.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Gilbert Arenas, bivši NBA as smatra da je Somborac najbolji izbor na NBA draftu još od Majkla Džordana.

- Džoker je najbolji pik na draftu od Majkla Džordana i 1984 - rekao je Arinas u jednom "podkastu".

Majkl Džordan
Majkl Džordanfoto: Profimedia

- Bolji od Lebrona? - upitao ga je sagovornik Džozaja Džordan.

- Da. Lebron je bio prvi pik. A prvi pik bi trebalo da igra kao prvi pik. Džordan je bio treći pik, to mu je pomoglo da pojača ono što je uradio. Džoker je pik druge runde, a za pika druge runde da igra kao prvi pik to ga čini drugim najboljim pikom svih vremena. Dva puta MVP, biće triput, četiri puta Ol-NBA igrač. To ga čini drugim najboljim - dodao je Arinas.

Nikola Jokić i Lebron Džejms
Nikola Jokić i Lebron Džejmsfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Ali Džordan je bio treći pik, a i od trećeg pika se očekuje da igra kao MVP?

- Da, ali on i da je bio prvi pik igrao je bolje od prvog pika. A treći najbolji je Kobi Brajant. Možemo diskutovati da li je Kobi drugi najbolji, ali je Jokić bio tako daleko u drugoj rundi neki trideseti, četrdeseti. Moraš da shvatiš kada si pik druge runde tu si dve godine i nema te više. Ja sam bio najbolji pik druge runde i bio sam najbolji pik posle Džordana. A on (Jokić) ima dve MVP nagrade. Jedini koji može još da bude ispred njega je Kobi - smatra trostruki Ol-star koji je postigao više od 11.000 poena u NBA.

Kobi Brajant
Kobi Brajantfoto: Profimedia

Nastavio je u istom tonu.

- Mislim da on ne dobija dovoljno poštovanja za to što on nije prva opcija, on je druga opcija. On je igrač koga dodaješ uz superstara i čini da svi ostali funkcionišu. Da taj tim ima zvezdu koji zna da postiže koševe kao što je Dejm (Demijen Lilard), bilo bi ih teško zaustaviti. Ako dodate Dejma tom sastavu i imate Dejma i Džokera, to je potpuno drugi problem.

Centar dominira na parketu čak iako nije uvek najefikasniji pojedinac. - On je manje sebična verzija Lebrona. Kada je Lebron imao Vejda ili Kajrija, kada dođe četvrta četvrtina on pusti Kajrija da radi svoje, a on se borine o svemu ostalom. Ista stvar je sa Lukom (Dončićem). Svi se pitamo kako mogu da funkcionišu zajedno (Dončić i Irving). Luka može da kaže biću druga opcija. Ja sam prva ali mogu da budem druga i brinem o svemu, a Kajrija pustim da radi ono u čemu je najboljim. Imaš igrače koji mogu biti prva i druga opcija, a imaš one koje jednostavno ne mogu da budu druga opcija - zaključio je Arinas.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.