DOBILI SMO NAJVEĆE RIVALSTVO NBA LIGE: Buker dočekao osvetu, Dončić se zaleteo na asa Finiksa, pa stao... (VIDEO)
Devin Buker i Luka Dončić u klinču, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

zakrvili

DOBILI SMO NAJVEĆE RIVALSTVO NBA LIGE: Buker dočekao osvetu, Dončić se zaleteo na asa Finiksa, pa stao... (VIDEO)

Bek Sansa je sinoć odneo psihološku pobedu jer je šutirao iz igre 60%, a Luka tek 34,8%

Objavljeno: 08:30h

Obojica vole treš-tok, obojica igraju ubitačnu košarku i među najvećim su zvezdama NBA lige. Obojica su iz Bruklin Netsa dobili po jednog dodatnog vrhunskog asa i sada Finiks i Dalas imaju strašne tandeme za napad na titulu.

Devin Buker i Luka Dončić su prošle sezone imali žestoke duele uz mnogo prozivki, a na kraju se Slovenac slatko smejao u lice kapitenu Sansa jer su Meveriksi sa 4-3 eliminisali u polufinalu Zapada najbolji tim regularnog dela sezone.

Buk je očigledno jedva dočekao priliku da uzvrati. Kada je sinoć Dončić promašio prilično lak šut za izjednačenje pa faulirao Kevina Durenta na tri i po sekunde do kraja, bilo je izvesno da će Finiks slaviti u Teksasu (130:126).

Buker je tad prišao Dončiću, nešto mu pričao i pokazivao kažiprstom na parket, a Luka je u jednom trenutku izgubio prisebnost pa se zaleteo na Amerikanca i stao ispred njega, odgurujući ga. Buker nije ustuknuo, već je nastavio da priča, a Dončić je brzo prebacio svoj stav u njemu karakteristično sarkastično smejanje.

Saigrači su ih razdvojili i smirili situaciju, a hladnokrvni Durent je sa linije penala overio trijumf "Sunaca". On i Buker su bili ubedljivo najbolji kod gostiju iz Arizone sa 37 i 36 poena, a Dončić sa 34 i Kajri Irving sa 30 poena, najbolji kod Mevsa.

Ali, Durent i Irving su bili prijatelji i pre vremena u Bruklinu, a Buker i Dončić se definitivno ne podnose. Bek Sansa je sinoć odneo psihološku pobedu jer je šutirao iz igre 60%, a Luka tek 34,8%. Irving je bio na 52,6%, a Durent na strašnih 70,6%.

- Ovo je takmičarska košarka, sve je to u redu... Samo, neka Buker sledeći put ne čeka tri sekunde do kraja da bi počeo da priča - poručio je Dončić koji je od ranije poznat po izjavi da su u NBA "svi žestoki momci kada pobeđuju". Važi i za njega.

Što se tiče Bukera, odgovorio je u svom stilu::

- Obraćao sam se sudiji, a ne njemu. Rekli ste da ne želite da svi budu prijatelji i eto vam malo dima. Dva takmičara su 'krenula' jedan na drugog. Svi pričate da ne volite kakav je sad NBA. Van terena nemam problema sa Lukom, ali kada se takmičimo na terenu, onda to i radimo.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.