OBRADOVIĆ: Još nam je u sećanju koliko smo slabo odigrali... (VIDEO)
Željko Obradović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

motiv više

OBRADOVIĆ: Još nam je u sećanju koliko smo slabo odigrali... (VIDEO)

Na sve to smo se pripremali i na sve ćemo reagovati neuporedivo bolje nego kod njih - zaključio je trener Partizana

Objavljeno:

Trener košarkaša Partizana, Željko Obradović, govorio je pred duel sa Albom u "Štark areni" u okviru 26. kola Evrolige, u četvrtak od 21.00.

Na trening se uoči ovog meča vratio Balša Koprivica, ali nije uzeo aktivnog učešća u njemu.

Taman što se vratio nakon povrede, Koprivicu je zadesio novi peh i "zaradio" je mononukleozu, pa se činilo da je za njega sezona završena.

- Koprivica je dobio dozvolu da može da dolazi da gleda treninge. Njegovi rezultati su mnogo bolji. Daleko je od toga da počne da trenira. I kad bude počeo, to će biti veoma kontrolisano, ali to su pitanja za našeg doktora - rekao je Obradović.

KK Partizan, Rade Zagorac, Balša Koprivica
foto: Emilija Jovanović

- Prva utakmica Evrolige je bila baš protiv Albe i još nam je u sećanju koliko smo slabo odigrali, pre svega u odbrani. Osim same važnosti utakmice to bi trebalo da bude dodatni motiv za nas. Da pokažemo da je to bilo loš dan i da sigurno možemo mnogo bolje protiv njih. Odigrali su izvanrednu utakmicu u poslednjem kolu Evrolige. Bez obzira što su poslednji na tabeli, to ništa ne znači, moramo da razmišljamo da imaju kvalitet i zaista mogu veoma dobro da igraju - izjavio je Žoc za klupski sajt.

Istakao je srpski stručnjak i da Alba ima iskusne igrače i da su popunjeni na svim pozicijama.

- Ritam im daju plejmejkeri koji se menjaju i uvek neko iskoči i odigra veoma dobru utakmicu. Pokriveni su na svim pozicijama, mogu da igraju sa pokretljivim igračima na poziciji pet, a mogu i sa ovim dominantnim igračem od 220 cm koji takođe pomaže ekipi. S njim je to druga odbrana i drugi način igre u napadu. Na sve to smo se pripremali i na sve ćemo reagovati neuporedivo bolje nego kod njih u 1. kolu Evrolige - zaključio je Obradović.

U prvom ovosezonskom duelu protiv Nemaca "crno-beli" su u okviru prvog kola Evrolige izgubili u Berlinu sa 100:84.

Kapiten Partizana Kevin Panter izjavio je da pozicija Albe na tabeli Evrolige (poslednji) nije pokazatelj kakav je to tim. - Oni će doći spremni da odigraju dobru utakmicu. Njihov učinak na tabeli ne svedoči o tome koliko su dobar tim. Moramo na meč doći spremni za sve što su pripremili. Alba nas je ubedljivo savladala u prvom meču sezone, tako da će nam to sigurno biti dodatna motivacija. U prošlom kolu su pobedili u Beogradu i sada se vraćaju sa željom da ponove taj uspeh. Ponavljam, moramo biti spremni - istakao je Panter.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.