Da zakucam pred Delijama skinuo bih se go i otrčao na tribinu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

bez dlake na jeziku

Da zakucam pred Delijama skinuo bih se go i otrčao na tribinu! (FOTO) (VIDEO)

Dosta toga je uradio, ali mogao mnogo mnogo više...Ovoga puta otvorio je skroz dušu
Objavljeno: 13:28h

O NIKOLI JOKIĆU

- Mi se dugo znamo, igrali smo u Vršcu, on je došao iz Sombora. Igrali smo neko vreme zajedno pre nego što sam ja otišao za Ameriku na godinu dana. Vratio sam se, pa smo opet proveli neki period tokom leta zajedno i videvši da on ne zna šta bi od sebe, pitao sam ga da krene sa mnom zajedno u Ameriku, na šta je on pristao. Meni bilo super jer sam bio sam tamo. Mislim super, upropastio me (smeh). On je kriv za sve", kaže u šali Darko i nastavlja:

- Ja sam i kum sa starijim burazerom Strahinjom, Nikolu znam kao klinca, sve u svemu super familija, poštena familija. Na neki način im se sve vraća sada preko Nikole. Strahinja je bio klasičan radnik. Voleo je košarku, radio je mnogo na tome, ali je realno bio malo limitiran. Ali je mnogo voleo košarku. Kada je dobio informaciju da ima ozbiljnih problema sa leđima i da više neće moći da se bavi košarkom, to ga je baš ubilo.

foto: Profimedia

- On je igrao neku srpsku ligu, prvu B ligu. Što se Nemanje tiče, on je bio za nijansu bolji. Obojica su pozitivno temperamentni na terenu, ali pozitivno. Nemanja se tražio po našim ligama, nije se pronašao. Ja sam ga odveo tamo, ali je na koledžu velika konkurencija. Ipak, on je pametan i shvatio je da je bitnije da završi školu. - Ma, kakav Divac. Ja razumem to poređenje jer je Divac naša legenda. Ja te statistike ne pratim, ali koliko znam Divac je imao oko 11 poena u proseku, ovaj dečko ako bude nastavio ovako imaće preko 25, ne može da se poredi sa Divcem. Pogotovo što je on po meni mnogo mekši od Divca, mnogo bolje rešava neke situacije u gužvi. Divac je bio klasičan centar, ovaj dečko iz dva koraka baca floutere, baca se u stranu, bukvalno radi neke stvari koje rade trojke. Po meni, nema veze sa Divcem, u smislu igrača. Što se statistike tiče, Nikola mi je više Dirk Novicki. Bukvalno pokriva pet pozicija što je za dečka od 208 neverovatno. Oni koliko sam video kada ne znaju šta će dodaju njemu, kreću se i on će naći nekog. - Nema šta ja da ga savetujem. Samo neka nastavi ovim putem. Čovek u svojoj drugoj godini postiže neverovatne rezultate, već u drugoj godini 40 poena, što je baš neverovatno. U NBA je najbitnije da nađeš neku svoju normu i da tu normu svaki dan ispoštuješ. Poštovaće te više nego bilo koga. Opet, pitanje je samo koliko će fizički on moći da izdrži celu priču. NBA je veoma zahtevna liga, mnogo utakmica se igra, dugo traje i zahteva neverovatnu fizičku spremu. Treba pustiti vreme da se vidi kako će se njegovo telo navići na tu ligu. Kako će cela sezona proći i jednog dana, ako ne ove onda sledeće sezone da vidi kako će biti kada uđe u plej-of. To nije lako, to je neki potpuno drugi nivo.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.