DA LI ĆE JOKIĆ IGRATI NA SVETSKOM? Mirno spavaj, Srbijo - Nikola učio Amere o emocijama u dresu reprezentacije
Nikola Jokić, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

kakav car!

DA LI ĆE JOKIĆ IGRATI NA SVETSKOM? Mirno spavaj, Srbijo - Nikola učio Amere o emocijama u dresu reprezentacije

Dvostruki MVP NBA ligu nema dilemu oko nastupa u nacionalnom dresu

Objavljeno: 09:29h

Srpski košarkaš Nikola Jokić družio se sa medijima u pred ovogodišnji Ol-star koji se održava u Solt Lejk Sitiju i tom prilikom govorio o brojnim životnim i košarkaškim temama.

Ono što najviše zanima navijače u Srbiji je njegova budućnost u reprezentaciji.

Utakmica u Beogradu protiv Grčke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo privukla je veliku pažnju novinara u Americi. Tako, upitali su ga da uporedi osećaj koji ima kada igra u dresu Srbije i kada igra NBA plej-of.

- Odlično pitanje. To je najveća hala u Srbiji, puna, a utakmica jako bitna za nas. Bila je jako bitna utakmica za nas, pobedili smo posle produžetka, tako nešto. Baš dobra utakmica - počeo je Jokić i nastavio:

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: Starsport

- Atmosfera je bila posebna, tako je kada igraš za nacionalni tim. To je drugačije. Kada bi uporedio sa plej-ofom...Zavisi. Imate emocije kada igrate za reprezentaciju. Osećaš to, to je nešto tvoje i ne želiš da odstupiš.

- Prošlo leto je bilo jako lepo leto za mene. Nismo uspeli da ostvarimo zapažen rezultat i nismo pobedili i otišli tamo gde smo želeli. Ali, momci, osećaj što sam u reprezentaciji sa momcima...Zaista imamo odličnu grupu momaka. Zaista sam bio srećan što sam proveo leto u reprezentaciji.

Usledilo je i pitanje kako Srbija, Slovenija i Grčka, sa Jokićem, Lukom Dončićem i Janisom, nisu uspele da dođu do medalje na Evropskom prvenstvu.

Nikola Jokić, Srbija, Košarkaška reprezentacija Srbije, Eurobasket 2022
foto: Starsport

- Jedna, da kažem, zvezda ne čini da osvojiš takmičenje. Malo je drugačija košarka u Evropi. Zato je košarka lep sport jer najbolji tim na papiru ne osvaja.

Odmah se nadovezalo pitanje o nastupu na Svetskom prvenstvu koje se igra ove godine. Nikola je, kao i uvek u ovom periodu sezone, ostao tajnovit.

- Videćemo od sezone, povreda. Zavisi od toga. Zaista je sada teško reći, ne znam, videćemo - odgovrio je Jokić.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.