Zbog velikog uspeha Crvene zvezde, KSS se nalazi na velikim mukama! (FOTO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

dve opcije

Zbog velikog uspeha Crvene zvezde, KSS se nalazi na velikim mukama! (FOTO)

Jasno je da je razlog za ovako dugu klupsku sezonu činjenica da naši najbolji klubovi moraju prvo da odrade posao u Jadranskoj ligi
Objavljeno: 13:45h

Srbija bi ove sezone mogla da dobije klupskog šampiona najkasnije u Evropi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ukoliko se Crvena zvezda plasira u četvrtfinale Evrolige, regularni deo Superlige bi se igrao od 3. maja do 11. juna. Polufinale (na dve dobijene utakmice) bilo bi na rasporedu od 14. do 18. juna, a finale (na tri dobijene) od 21. do 30. juna.

U slučaju da crveno-beli ne zakorače u evroligaški plej-of, Superliga bi startovala 22. aprila. Regularni deo bi bio završen 3. juna, dok bi se polufinale igralo od 6. do 11. juna, a finale od 15. do 25. juna. U oba slučaja, ako bi finalisti završili polufinalni posao u dva meča, završne borbe za srpsku krunu počele bi dva dana ranije od predviđenih termina.

Jasno je da je razlog za ovako dugu klupsku sezonu činjenica da naši najbolji klubovi moraju prvo da odrade posao u Jadranskoj ligi koja je kvalifikaciona ne samo za Evroligu i Evrokup, nego i za takmičenja FIBA.

Koji god od postojeća dva kalendara primeni naša Superliga, izvesno je da će napraviti određene probleme našoj nacionalnoj selekciji do 20 godina koja će se okupiti 10. juna kako bi se pripremila za Evropsko prvenstvo na Kritu (15-23. jul). Tačnije, selektor Vladimir Đokić neće od starta imati na raspolaganju sve kandidate.

BONUS VIDEO: Ludačka završnica utakmice Partizan - Zadar!

(Espreso.co.rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.