OVO JE RAZLOG ZAŠTO JE KAMPACO STIGAO U ZVEZDU! "Moj prvi izbor bio je Real" (FOTO)
Duško Ivanović i Fakundo Kampaco, Foto: Starsport©

"SRBI KAO ARGENTINCI"

OVO JE RAZLOG ZAŠTO JE KAMPACO STIGAO U ZVEZDU! "Moj prvi izbor bio je Real" (FOTO)

Ovo je tim sa dosta istorije i sa ludim navijačima protiv kojih sam uživao ranije da igram, rekao je Fakundo

Objavljeno: 07:36h

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Makabi u Tel Aviv posle drame i prekinuli niz od četiri poraza u Evroligi, a sve je pored parketa pratio Fakundo Kampaco.

Argentinac čeka 2. mart kada će moći da zaigra za crveno-bele uelitnom takmičenju, a prethodno će njegovi saigrači protiv Bajerna i Albe.

Fakundo Kampaco
Fakundo Kampacofoto: Starsport©

Tokom gostovanja Beograđana u Izraelu, jedan od najboljih plejmejkera u Evropi dao je intervju za "Open Field" gde je govorio o dolasku u Srbiju.

- To što ne igram u Evroligi više me ne muči. Ja to ne kontrolišem. Trenutno, to nije u mojim rukama i svoju energiju usmeravam na trening i naporan rad. Spremam se za dan koji dolazi. Jedva čekam, jako se radujem i mislim da smo svi spremni za taj 2. mart - rekao je Kampaco.

Fakundo Kampaco
Fakundo Kampacofoto: Starsport

Otkrio je da Crvena zvezda nije bila njegov prvi izbor posle dolaska iz NBA.

- Moj prvi prioritet je bio Real Madrid. Nismo mogli da se dogovorimo, bukvalno. Pokušali smo, ali nismo uspeli. Međutim, to ništa ne znači. Zahvalan sam im jer su mi dali šansu da igram Evroligu i dozvolili su mi da pređem u NBA. Mnogo su mi pomogli, bili su tu za mene svaki trenutak kada sam bio u NBA, tako da sam im jedostavno zahvalan.

Fakundo Kampaco u dresu Real Madrida
Fakundo Kampaco u dresu Real Madridafoto: EPA-EFE/Zipi

A, evo i zbog čega je obukao crveno-beli dres.

- Mislim da je Luka Vildosa jedan od razloga zbog čega sam u Beogradu. Nisam se dvoumio, igrao sam i ranije sa njim, dobar je prijatelj. Bili smo zajedno u reprezentaciji, igrao sam kao klinac protiv njega u argentinskoj ligi i činjenica da je sada tu pored mene je jedan od razloga što sam ovde. Pritom, ovo je tim sa dosta istorije i sa ludim navijačima protiv kojih sam uživao ranije da igram. Srpski narod je sličan argentinski po strasti, i to je bo jedan od razloga dolaska u Zvezdu. Zbog strasti koju unose u košarku - poručio je Fakundo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.