POTRESI NA ZAPADU: Bruklin trejduje KEVINA DURENTA u Finiks! Lejkersi se rešili Vestbruka
Kevin Durent (desno) i Rasel Vestbruk, Foto: EPA/Etienne Laurent

bomba

POTRESI NA ZAPADU: Bruklin trejduje KEVINA DURENTA u Finiks! Lejkersi se rešili Vestbruka

Sansi će Netsima neočekivano poslati takozvane "blizance"

Objavljeno: 07:54h
Nedeljko Đukić

Letos je tražio trejd pa povukao isti zahtev kada je video da nema ništa od toga, ali sada odlazi. Kevin Durent će napustiti Bruklin i preći u Finiks, javlja NBA insajder Šems Čaranija.

Danas u 21 čas po srednjoevropskom vremenu ističe rok za trejdove u NBA ligi, a Sanse je u utorak zvanično preuzeo Met Išbija za rekordnih 4,4 milijarde dolara i odmah najavio da će franšiza biti "veoma aktivna" na tržištu.

I izgleda da je bio ozbiljan. Finiks je, kako Čaranija prenosi, odlučio da se odrekne igrača za koje se mislilo da su deo svakog plana generalnog menadžera Džejmsa Džonsa.

U Bruklin će poslati takozvane "blizance" Mikela Bridžisa i Kemerona Džonsona, ali i ono što je očekivano - Džeja Kraudera. Svemu će dodati čak 4 pika prve runde drafta, a uz "Durantulu", u Arizonu će stići Ti-Džej Voren, koji je već igrao za "Sunca".

Bridžis je jedan od najboljih defanzivaca lige, a u odsustvu Devina Bukera i Krisa Pola je izrastao u pravog lidera i u ofanzivi i na posledjih 15 mečeva je 12 puta premašivao 20 poena.

Kem Džonson je bio 11. pik Finiksa na draftu 2019. i trojkaš izvrsnog atleticizma se odlično razvijao pa se činilo da će i on biti deo budućnosti ovog tima, ali Durent je očigledno bio neodoljiv Sansima...

Ovako sada imaju izuzetan trio Pol-Buker-Durent i postaju verovatno glavni konkurenti Denveru Nikole Jokića, uz Dalas koji sada računa na tandem Irving-Dončić. Ali, tek treba da vidimo kako će se ovi asovi sarađivati - primer trija Irving-Harden-Durent je najbolji primer da to ne uspe uvek.

Bilo je još potresa na Zapadu.

Los Anđeles Lejkers, Minesota Timbervulvs i Juta Džez dogovorili su veliku razmenu igrača:

Dianđelo Rasel se vraća u LA, uz Malika Bizlija i Džereda Vanderbilta.

T-Vulvs dobijaju Majka Konlija i Nikejla Alegzender-Vokera, plus pikove.

U Solt Lejk Siti se sele Rasel Vestbruk (nevoljno, kako se navodi), Huan Toskano-Anderson, Demijan Džons i pik prve runde 2027. Lejkersa.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.