ALIMPIJEVIĆ O RAZORNOM ZEMLJOTRESU: "Znam da su posledice užasne, cela Turska je stala"!
Dušan Alimpijević, Foto: Emilija Jovanović

daleko od mesta događaja

ALIMPIJEVIĆ O RAZORNOM ZEMLJOTRESU: "Znam da su posledice užasne, cela Turska je stala"!

Svoje utiske kakvo je stanje u Istanbulu dao je košarkaš Vladimir Štimac

Objavljeno: 14:04h

U ponedeljak je Turska osvanula zatečena vestima o stravičnom zemljotresu koji je tokom noći gotovo sravnio sa zemljom regiju oko grada Gacijentepa.

U zemljotresu je život izgubilo najmanje 1.300 ljudi, a broj ranjenih nije poznat. Scene na terenu su jezive, posledice nemerljive, a posle razaranja gotovo da su u celoj regiji ostale samo ruševine. Zbog stravičnih događaja je cela Turska stala. Katastrofa, koja se dogodila u blizini granice sa Sirijom, odrazila se i paralisala je i ostale delove zemlje, što su za Sportal potvrdili košarkaški trener Dušan Alimpijević, koji predvodi tim iz Burse i košarkaš Vladimir Štimac, koji igra u Istanbulu. Njih dvojica žive daleko od mesta događaja, ali su apokaliptične scene i strahota koja se dogodila tema broj jedan, pa su informacije odmah jutros stigle i do njih.

- U Istanbulu je sve u redu, ali sam odmah dobio poruku iz kluba da se danas neće igrati, da je kolo odloženo – kaže Štimac i dodaje da više od toga ne zna:

- Slabo pratim medije, pa ne znam mnogo, ali video sam da su i neki letovi otkazani. Trener Alimpijević je preneo da su posledice strašne i da je zbog događaja cela Turska stala.

Dušan Alimpijević
foto: Emilija Jovanović

- Gacijantep je na granici sa Srijom, to je daleko od Burse, gde sam ja, ali znam da su posledice užasne, da ima dosta preminulih. Cela Turska je potresena zbog situacije. Tema broj jedan je jer je stala država zbog svega, što je logično, jer su razorne posledice strašne, cela regija je poprilično uništena, bolnice, zamak koji je star 600 godina, mnogo preminulih… – navodi srpski trener.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.