BOGDANOVIĆ PRIČAO O BROJNIM TEMAMA: Posebno je istakao uticaj Željka Obradovića na njegov razvoj!
Bogdan Bogdanović, Foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

ambiciozni ciljevi

BOGDANOVIĆ PRIČAO O BROJNIM TEMAMA: Posebno je istakao uticaj Željka Obradovića na njegov razvoj!

Srpski košarkaš ove sezone u proseku beleži 15 poena po meču

Objavljeno: 12:45h

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, bek Atlanta Hoksa, pričao je o svojim ambicioznim ciljevima u NBA, Evroligi i debati NBA-Evropa.

Bogdanovića odlikuju obrazovanje, poreklo, balkanski geni i ta "drskost" u igri sa kojom se rađaš, piše "Mundo deportivo".

Jedan je od mnogih projekata proizišle iz bogate srpske škole iskovane u Partizanu, mudrost i disciplina Željka Obradovića u Fenerbahčeu i na kraju sam vrh NBA košarke.

- Da li je ovo dobra godina za težnju ka osvajanju prstena? Uvek postoji prilika da se osvoji. Svi žele da ga dobiju, pitanje je da saznamo kako - počinje priču Bogdanović.

Njegov prvi odgovor upozorava da tu crtu srpskog identiteta, opsednutost za pobedom. "Bogi" je najveći klubski rezultat napravio sa Fenerbahčeom, osvajanjem Evrolige 2017. godine, a isto želi da postigne i u Americi.

1 / 3 Foto: EPA/ERIK S. LESSER

Bogdan ove sezone u proseku beleži 15 poena, 4,4 skoka i 3 asistencije za 30 minuta na parketu uz zapaženih 36,5% šuta za tri.

- On urođeno razume igru, jednostavno je stvoren za nju, bilo da je u pitanju šut ili ulaz. Razume sa kim igra, šta je dobar šut, šta nije, kako da igra sa saigračima, ima veoma visok košarkaški IQ. Pored toga, ima dobre veštine, rukuje loptom, dodaje, šutira. On se ne plaši, ne plaši se NBA - rekao je Greg Popovič , u izjavama koje je prikupio portal NBC Sport, u sezoni 2017/18. godine.

Bogdanović je govorio i o tome koliki je uticaj na njegov razvoj imao Željko Obradović.

- Željkov uticaj na mene je bio ogroman, od njega sam mnogo naučio, on je jedan od najboljih trenera na svetu i fantastičan mentor, naučio me je da budem profesionalac i kako da učinim saigrače boljim. Osećam se blagosloveno i srećno, sa njim je svakako bio jedan od najsjajnijih trenutaka u mojoj karijeri - ističe Bogdanović.

Na pitanje da li stiže da prati Evroligu, on odgovara:

- Da, pratim Evroligu, gledam dosta utakmica kad god mogu, posebno Partizan i Fenerbahče, koji su moja dva tima. Nadam se da će se Bjelica vratiti, biće im bolje sa njim.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.