MAJKA DOBILA LUKU DONČIĆA NA SUDU: NBA zvezda ostala bez prava na sopstveni brend
Luka Dončić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

au!

MAJKA DOBILA LUKU DONČIĆA NA SUDU: NBA zvezda ostala bez prava na sopstveni brend

Slovenac se džabe žalio

Objavljeno: 14:42h

NBA zvezda Luka Dončić je izgubio spor sa svojom majkom Mirjam Poterbin pokrenut jesenas zbog kontrole nad brendom "Luka Dončić 7".

Član Dalasa Luka Dončić time je završio pravnu bitku sa majkom, koja je ostala vlasnica prava na njegov brend.

Podsetimo, slovenački košarkaš srpskog porekla hteo je da registruje vlastiti brend pod imenom "Luka Dončić", ali je zavod za registraciju to odbio jer već postoji brend "Luka Dončić 7". Njegova majka nije želela da otkaže svoja prava, pa je sin protiv nje u septembru potegao pravni spor iz kojeg se na kraju povukao. Otac Saša Dončić, bivši košarkaš iz Kraljeva, nije se mešao u spor.

Dončićeva majka
Dončićeva majkafoto: Instagram

Mirjam Poterbin je nakon što je sin osporio njena prava, podnela sudu zahtev da se Lukin zahtev odbije, jer, prema rečima njenih advokata, "nije imao valjan osnov za osporavanje registracije". Naime, sin je majci poverio upravljanje brendom "Luka Dončić 7", što je Poterbinova dokazala validnim potpisom.

Kako je nastao problem? Luka Dončić (23) je u julu 2021. godine preko svojih advokata pismeno saopštio majci da povlači svoju saglasnost, jer je osnovao kompaniju "Luka99 INc" preko koje je i podneo žalbu. Košarkaš je pred početak sezone 2021/22, otkrio novi logo koji se već nalazi na svim njegovim patikama i odeći brenda "Jordan", a koji uključuje njegove inicijale (LD), broj dresa (77) i S koji predstavlja Sloveniju.

Dončić sa majkom
Dončić sa majkomfoto: Printscreen/Instagram/dallasmavs

Međutim, njegove pokušaje za registracijom odbio je USPTO (Američka kancelarija ua patente i žigove) sa obrazloženjem da već postoji marka "Luka Dončić 7". Na kraju, sin i majka su pronašli zajednički jezik i pravni spor je okončan.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.