HLADAN TUŠ ZA EFES: Valensija šokirala šampiona Evrope - Barsa srušila Asvel posle preokreta
Vasilije Micić, Foto: Starsport©

18. kolo evrolige

HLADAN TUŠ ZA EFES: Valensija šokirala šampiona Evrope - Barsa srušila Asvel posle preokreta

Zanimljivo veče u Evroligi

Objavljeno: 22:36h

Košarkaši Barselone upisali su novi trijumf u Evroligi u 18. kolu pošto su bili bolji od Asvela u Lionu rezultatom 82:75, dok je Efes doživeo iznenađujući poraz od Valensije sa 81:71.

Bilo je neizvesno sve do poslednje deonice kada Valensija preuzima stvar u svoje ruke i sa 29:15 ostavlja Efes "praznih ruku" u La Fonteti.

Ključnu seriju pokrenuo je Džejms Veb sredinom deonice i poveo saigrače do važne pobede.

Najefikasniji bio Đozep Puerto sa 15 poena, 13 je imao Veb, 12 Arostegi, kao i Radebau dok su po 10 ubacili Klemen Prepelič i Bojan Dubljević.

U redovima Efesa, sa po 14 poena su se istakli Šejn Larkin i Tibor Plajs, 12 je ubacio Vil Klajburn, a 11 Vasilije Micić.

Što se tiče meča Barselone i Asvela, Katalonci su bili u jako nezgodnoj poziciji, ali su serijom 14:2 uspeli da se izbore sa rivalima.

Na kraju je meč prelomio Nikola Mirotić sa 19 poena i četiri skoka, dok je Higins ubacio 16, Abrinjes 14, a Jokubaitis 13 poena.

Fal je bio najefikasniji igrač susreta sa 23 poena i šest skokova, ali mu je to slaba uteha jer je jedinu "pratnju" imao još od Metjuza koji je ubacio 17 pogodaka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.