ISTI SUDIJA A GUDURIĆ KAO MIROTIĆ PROTIV ZVEZDE: Da li je gazio liniju za trojku kojom je "ubio" Radonjića? (VIDEO)
Marko Gudurić protiv Panatinaikosa, Foto: Printscreen/Twitter/@EuroLeague

teška procena

ISTI SUDIJA A GUDURIĆ KAO MIROTIĆ PROTIV ZVEZDE: Da li je gazio liniju za trojku kojom je "ubio" Radonjića? (VIDEO)

U Panatinaikosu su ubeđeni da su oštećeni i da im je ukradena pobeda

Objavljeno: 08:29h

Još se nije slegla prašina oko nesankcionisanog gaženja linija auta Nikole Mirotića prilikom pogotka kojim je Barselona izborila produžetak protiv Crvene zvezde u Beogradu, a onda i pobedila, a sad se praktično ista stvar desila dva kola kasnije.

Panatinaikos je imao dobijen meč na svom terenu protiv Fenerbahčea jer je na pola minuta do kraja imao tri poena prednosti i loptu. Gosti su udarili presing i uspeli da otmu loptu, uradio je to Marko Gudurić i brzo, dok nije imao čuvara, otišao u ugao i šutirao trojku.

Srpski reprezentativac je pogodio i izjednačio na 78:78, ali sa klupe domaćih su bili ubeđeni da je Gudurić gazio aut-liniju, pa su tražili čelindž.

Pregledavanje snimka trajalo je nekoliko minuta, uz mnogo tenzije, a ono što je možda najzanimljivije u čitavoj situaciji, glavni arbitar meča bio je Robert Lotermozer - čovek koji je predvodio sudijsku trojku na pomenutoj utakmici Zvezde i Barselone!

Nemac je, sa asistentima, dugo većao da li je Gudurić desnim stopalom gazio liniju pre izbačaja lopte. Na jednom snimku izgleda tako, ali pitanje je da li je bilo kontakta između podloge i đona patike čiji je zadnji kraj izdignut... A ubrzo se pojavila i fotografija koja pokazuje da gaženja linije nije bilo, ali deluje da je fotošopirana jer se ne vidi crni deo Gudurićevih patika:

Sudije su na kraju ostale pri prvobitnoj odluci i koš je priznat, a s obzirom na konačni ishod meča, sigurno sledi oglašavanje kontroverznog predsednika Panatinaikosa Dimitrisa Janakopulosa.

U poslednje 24 sekunde nije bilo poena, da bi Turci posle produžetka odneli pobedu 94:88 i stavili "Zelene" i trenera Dejana Radonjića u još težu situaciju jer sad imaju šest vezanih poraza u elitnom takmičenju.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.