Zvezda pita: Zašto nas niko nije obavestio o napadu na naše navijače u Skoplju?

Traži se hitno hapšenje napadača

Zvezda pita: Zašto nas niko nije obavestio o napadu na naše navijače u Skoplju?

Košarkaški klub se oglasio povodom događaja u Skoplju nakon meča protiv MZT-a kada su njeni navijači iz Vranja izbodeni od strane nepoznatih lica albanske nacionalnosti
Objavljeno:

Posle nemilih događaja u Skoplju kada su nakon utakmice između domaćeg MZT-a i Crvene zvezde, napadnuta petorica navijača srpskog kluba, oglasili su se i crveno-beli zvaničnim saopštenjem. Albanci izboli navijače Zvezde u Skoplju: Jedan je hitno operisan! Sa Malog Kalemegdana su podsetili da je ne tako davno, pre samo godinu dana na sličan način izgubio život Marko Ivković u Istanbulu i pitaju se zašto niko do makedonskih vlasti i policije nije obavestio klub o ovom događaju nego su saznali iz sredstava javnog informisanja.

- KK Crvena zvezda Telekom obaveštava domaću javnost, da je u organizovanom napadu, za koji smo saznali tek u utorak 10.11.2015.godine, u Skoplju teško povređen navijač našeg kluba Nikola Dodić. - KK Crvena zvezda pita makedonske vlasti i policiju, zašto o napadu u kome je učestvovalo više lica, nije informisan niko iz našeg kluba, ali i Republika Srbija, i ko to pokušava da "zataška" pokušaj ubistva koji se dogodio u jednoj skopskoj kafani.
- Prema saznanjima do kojih je došao naš klub, u napadu je učestvovalo 15 -20 lica koji su napali petoricu navijača našeg kluba iz Vranja, kojim ničim nisu izazvali taj napad. Stefan Jovanović, Marko Jovanović, Slađan Stojanović, Miloš Jović i NIkola Dodić, zastali su u jednom lokalu, kako bi naručili hranu pred odlazak na utakmicu. Bez ikakvih jasno ispoljenih obeležja našeg kluba, i ponašanja koje je moglo da se protumači kao provokacija, napadnuti su u bašti lokala "Turist" u Skoplju, od strane više lica albanske nacionalnosti koji su bili naoružani noževima i palicama. - Nikola Dodić je zadobio ubodnu ranu od noža u leđa, i tom prilikom mu je povređena plućna maramica, takođe i povredu glave zadobijenu od bezbol palice, dok je Slađan Stojanović isečen nožem po licu. Svi ostali su zadobili više udaraca bezbol palicama.
- KK Crvena zvezda Telekom obaveštava javnost da najteže povređeni Nikola Dodić, nije u životnoj opasnosti, ali da se i dalje nalazi na lečenju u bolnici u Skoplju. - KK Crvena zvezda Telekom kontaktirao je povređene navijače našeg kluba, i učiniće sve što je u njegovoj moći, da se ovaj slučaj rasvetli do kraja, i pronađu krivci za nešto što je moglo da se pretvori u još jedan slučaj sa tragičnim posledicama, poput onog u Istanbulu, kada je nastradao Marko Ivković - navodi se u saopštenju Zvezde. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.