BOGDANOVIĆ REŠETAO, ATLANTA PREGAŽENA: Embid uzalud do 48, Braun i Tejtum uništili Bobijev Hjuston (VIDEO)
Bogdan Bogdanović, Foto: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

nba

BOGDANOVIĆ REŠETAO, ATLANTA PREGAŽENA: Embid uzalud do 48, Braun i Tejtum uništili Bobijev Hjuston (VIDEO)

Finiks je prekinuo niz od tri poraza kad se to najmanje očekivalo - kao gosti su preslišali Memfis

Objavljeno:

Uzbudljivo veče u NBA ligi obeležio je pre svega Luka Dončić sa istorijskim tripl-dablom, Nikola Jokić je sa Denverom nastavio seriju pobeda, Aleksej Pokuševski se povredio, a Bogdan Bogdanović je imao zapažen učinak ali je njegova Atlanta poražena u Indijanapolisu sa 129:114.

Indijana je od kraja prve deonice kontrolisao rezultat, a tokom četvrte četvrtine poveli su i sa plus 22 (122:100).

Badi Hild je bio najefikasniji u ekipi Indijane sa 28 poena, uz devet skokova, dok je Tajriz Halibarton postigao 23 poena, uz sedam dodavanja.

Dabl-dabl učinak u gostujućem timu ostvario je Džon Kolins sa 26 poena i 10 skokova, Trej Jang je do dabl-dabla došao sa 22 poena i 10 asistencija, a Bogdanović je postigao 18 poena (7/12 iz igre, 3/5 trojke), uz po tri skoka i asistencije. Imao je i po jednu blokadu, ukradenu i izgubljenu loptu.

Pejsersi su na sedmom mestu Istočne konferencije sa 18 pobeda i 17 poraza, a Hoksi su osmi sa polovičnim učinkom posle 34 utakmice.

Finiks je prekinuo niz od tri poraza kad se to najmanje očekivalo - i to bez Lendrija Šemeta koji je u poslednja dva meča dao po 31 poen, ali i prve zvezde Devina Bukera, kao i Kemerona Džonsona i Kemerona Pejna.

Sansi su kao gosti pregazili Memfis sa 125:108, i to samo četiri dana nakon što su od istog rivala potučeni do nogu u Arizoni.

"Sunca" je predvodio rezervista Duejn Vošington sa 26 poena i osam dodavanja, dok je Diandre Ejton imao 15 poena i 10 skokova. Kod Grizlisa je 34 poena dao Dža Morent.

Boston je ponovo u pobedničkom ritmu. Na svom terenu savladao je Hjuston sa 126:102, a ubitačan je bio provereni tandem: Džejlen Braun sa 39 i Džejson Tejtum sa 38 poena. Boban Marjanović opet nije igrao.

Pobede na domaćem terenu ostvarile su i ekipe Vašingtona i Golden Stejta. Vizardsi su bili bolji od Filadelfije sa 116:111, a gostima nije pomogao ni dabl-dabl Žoela Embida (48 poena i 10 skokova), dok su Voriorsit savladali Šarlot sa 110:105.

Los Anđeles Lejkers su na gostovanju pobedili Orlando sa 129:110, a njihovi gradski rivali Klipers su u Torontu pobedili istoimeni tim sa 124:113.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.