BRUTALNI NIKOLA JOKIĆ: 41 poen, 15 skokova i 15 asistencija! Denver posle produžetka slomio žilavi Finiks! (VIDEO)
Nikola Jokić u duelu sa Diandreom Ejtonom, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

novi rekord "Džokera"

BRUTALNI NIKOLA JOKIĆ: 41 poen, 15 skokova i 15 asistencija! Denver posle produžetka slomio žilavi Finiks! (VIDEO)

Nagetsi su ponovo lideri Zapada sa skorom 21-11, dok je Finiks četvrti (19-15)

Objavljeno: 09:01h

Denver je dočekao Finiks u derbiju NBA lige i očekivala se neizvesna utakmica kada je najavljeno da će se u tim Sansa vratiti prva zvezda Devin Buker.

Ipak, kapiten ekipe iz Arizone je vrlo brzo obnovio povredu prepona i gosti su ostali oslabljeni, ali su i bez njega odigrali odlično.

Na kraju su tek posle produžetka košarkaši iz Kolorada slavili sa 128:125 (113:113).

Praktično cela utakmica je bila neizvesna, a naročito je dramatična bila završnica.

U poslednjih minut regularnog toka se ušlo sa poenom prednosti za Sanse posle polaganja Jokića. Ejton je zatim pogodio jedno bacanje pa Mari zakucao na dodavanje "Džokera" za 113:113.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Bridžis je faulom u napadu upropastio poslednji napad Finiksa, ali se iskupio sjajnom odbranom jer je lupio "bananu" Mareju u šutu za tri sa zvukom sirene.

Denver je u produžetku poveo 121:115 uz još četiri poena Jokića, Šemet je sa dve trojke vratio Finiks u igru - 124:121. Ejton je zatim smanjio na 124:123, a onda Gordon u kontri monstruozno zakucavao preko Šemeta. Sudije su najpre svirale faul u napadu, ali posle pregledanja snimka priznale su koš i čak dale dodatno bacanje asu Nagetsa.

Gordon ga je promašio, ali uhvatio loptu, pa od nova dva bacanja pogodio drugo. Pol je zatim pogodio "džamper", pa Marej samo drugo bacanje - 128:125 na 11 sekundi do kraja produžetka. Šemet je promašio težak šut za izjednačenje iz ugla, Li uhvatio loptu, ali "Sunca" su je predala u ruke protivnika.

Nikola Jokić je još osam minuta pre kraja meča stigao do svog sedmog tripl-dabl ostvarenja ove sezone (najbolji u ligi), ukupno 83. a po završetku utakmice je imao 41 poen (16/25 iz igre) i po 15 skokova i dodavanja. Imao je i jednu blokadu i tri izgubljene lopte.

Sa 41 poenom, naš as je postavio NBA rekord u božićnim utakmicama!

Aron Gordon je imao 28 poena i 13 skokova, a Džamal Marej 26 poena za domaćina.

Sanse je predvodio Lendri Šemet sa 31 poenom (sedam trojki). Diandre Ejton je ubacio 22 poena i uhvatio 16 lopti. Kris Pol je imao dabl-dabl od 17 poena i 16 asistencija, ali je sa linije penala šutirao samo 5/10.

Nagetsi su ponovo lideri Zapada sa skorom 21-11, dok je Finiks četvrti (19-15).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.