PEŠIĆEVE REČI ODZVANJAJU SRBIJOM: "Neću da se pravdam kao Piksi"!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

bez dlake na jeziku

PEŠIĆEVE REČI ODZVANJAJU SRBIJOM: "Neću da se pravdam kao Piksi"!

Selektor košarkaške reprezentacije smatra da poraz od Italije nije neuspeh

Objavljeno: 19:39h

Košarkaška reprezentacija Srbije je uvek neiscrpna tema za razgovore. Godina na izmaku donela je rezultatski neuspeh na Prvenstvu Evrope, a već u februaru “orlove” očekuju još dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Orlovi" su u Berlinu, u osmini finala, izgubili od Italije rezultatom 94:86, iste selekcije koja nam je došla glave i u kvalifikacijama za Olimpijske igre prošle godine.

- Ako hoćeš nešto veliko da praviš ne može da se analizira samo jedan rezultat već kako se do njega došlo, a za to nemamo strpljenja. Samo nas zanima da li si pobedio ili nisi. Intervju mog drugara Piksija posle SP u Kataru, recimo. Došao je na pres, sat i po posvetio medijima i trudio se, ne da se posipa pepelom, nego da objasni sve što se od njega traži, a zaključak je bio – vidi ovog Piksija, on se sada samo vadi - rekao je Pešić za "Maxbet Sport".

1 / 3 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Pešić smatra da poraz od Italije nije neuspeh.

- Nemojte tako! Ako smatrate da je neuspeh ako smo izgubili od Italije, u redu - istakao je selektor Pešić i dodao:

- Euforičnu sliku ne pravim ja, a izgubiti od Italije nikad nije sramota! Jesmo razočarani, ali smo izgubili od starijeg, od zemlje košarke… Imaju profesionalnu ligu, organizaciju… Mi u Srbiji tako nešto nemamo. Bio bih srećan ako bi naša košarka bila postavljena na pravilnom koloseku, ali nije. Samo se očekuju rezultati, ponekad i nerealni. Neću, ipak, sad da se kao Dragan Stojković Piksi nešto pravdam, niti želim, niti mi to treba.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.