"SVI ZNAMO ŠTA MENI ZNAČI ŽELJKO I NJEGOVA PORODICA": Itudis EMOTIVAN pred meč sa Partizanom!
Dimitris Itudis, Foto: Profimedia

sprema se spektakl

"SVI ZNAMO ŠTA MENI ZNAČI ŽELJKO I NJEGOVA PORODICA": Itudis EMOTIVAN pred meč sa Partizanom!

Prvi put od juna 2020. godine, Željko Obradović igraće protiv kluba sa kojim je imao dosta uspeha

Objavljeno: 20:30h

Košarkaši Partizana u četvrtak igraju protiv Fenerbahčea u Istanbulu u 15. kolu Evrolige.

Ekipa Željka Obradovića na megdan odlazi trenutnom lideru elitnog takmičenja, koji ima skor od 10 pobeda četiri poraza.

Tim Dimitrisa Itudisa koburio je sa povredama pred ovaj duel, a osim toga u seriji su poraza kako u Evroligi, tako i u domaćem šampionatu.

KK Olimpijakos, KK Fenerbahče, Saša Vezenkov
foto: EPA/Georgia Panagopoulou

- Nastavljaju se problemi sa povredama, ali su neki igrači počeli da treniraju. Skoti i Moltli su trenirali, stigao nam je Adetokumbo, ali sve to je proces. Jedan povređeni igrač kad se vrati iz povrede nije odmah spreman i nije u formi u kojoj je bio. Bolje kada mogu da ih vidim na treningu, nego kada ih nema mesec dana - rekao je trener Fenerbahčea Dimitris Itudis srpskim novinarima u Istanbulu.

Partizan je pre trijumfa protiv Efesa imao niz od pet poraza u EL, a dozu samopouzdanja dobili su i pobedom protiv FMP-a u ABA ligi.

- Ja Partizan ne gledam onoliko koliko ih vi gledate i ne znam onoliko koliko Željko i njegovi saradnici znaju. Partizan je tim koji ima ogromnu želju, igra modernu košarku. Roster im je visok, imaju širinu. Zbog načina na koji mi igramo ili ne igramo u poslednje vreme, nama je potreban restart. Možda imamo probleme, ali ne igramo na nivou na kom smo znali da igramo. Ispred nas je jedan ozbiljan protivnik sa iskusnim igračima, ali i sa mladim igračima, koje Željko želi da afirmiše i da napravi nekog sledećeg vođu. Za nas je veoma bitan korak da se vratimo dobrim igrama - ističe Itudis.

Prvi put od juna 2020. godine, Željko Obradović igraće protiv kluba sa kojim je ispisao istoriju učešćem na pet uzastopnih završnih turnira i osvajanjem Evrolige.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

- Mislim da klub nešto sprema, tako i treba. Veliki aplauz, poklon i priznanja za sve ono što je uradio sa svojima igračima. Biće emotivno, a tako i treba. Ne znam detalje, ali očekuje se lep prijem za trenera koji je doprineo ovom klubu.

Osim Željkovog povratak u azijski deo Istanbula, biće ovo i prvi okršaj dvojice trenera, kumova i prijatelja još od novembra 2019. godine.

- Mislim da smo taj emotivni deo već prošli. Emocije uvek postoje, meni je drago što ću videti Željka i kao trenera i kao čoveka. On voli Partizan, svi znamo šta Partizan njemu znači, a znamo šta Željko meni znači i kao čovek i kao trener. Kao i cela njegova porodica, Anja, Đorđe i Vesna. Kad počne utakmica i jedan i drugi treba da pomognu svom timu da pobedi. Posle meča ići ćemo na večeru.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.