CEDEVITA PRODUŽILA PARTIZANOVU CRNU SERIJU: Crno-belima baš ne prija gostovanje u Ljubljani!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

aba liga

CEDEVITA PRODUŽILA PARTIZANOVU CRNU SERIJU: Crno-belima baš ne prija gostovanje u Ljubljani!

Ređale su se trojke i dobra igra pod obručem

Objavljeno: 21:15h

Košarkaši Cedevita Olimpije je pobedila Partizan sa 77:74 u 10. kolu ABA lige.

Košarkaši Partizana su na dobar način otvorili utakmicu, poveli su sa 5:0, da bi onda Cedeviti počeo da funkcioniše igra u napadu. Ređale su se trojke i dobra igra pod obručem dok je Partizan lutao u napadu i nekoliko puta gubio loptu na suprotnoj polovini. U ritmu od prošle utakmice je ostao Joanis Papapetru koji je održavao crno-bele da ostanu u životu, tačnije da se domaći ne odlepe na neku veliku prednost.

Druga četvrtine ja bila dobra po crno-bele. Partizan se u velikoj meri konsolidovao u napadu, i uspeo da brzo istopi prednost Cedevite Olimpije koja je bila +7 26:19, blistao je Joanis Papapetru koji je prvo poluvreme završio bez promašaja sa 14 poena. Tokom cele druge četvrtine gledali smo rezultatsku klackalicu, gde je Partizan u nekoliko navrata bio na domak preokreta, ali košarkaši Cedevite nisu dali crno-belima da rezultat ode na njihovu stranu. Na kraju je prvo poluvreme završeno nerešenim rezultatom 43:43.

Prava revija trojki je viđena u trećem periodu utakmice. Partizan je gotovo živeo u celoj trećoj četvrtini, precizan je pre svega bio Dante Egzum koji je ubacio, dve trojke u uvodnom delu ovog perioda. Nažalost to nije bilo dovoljno da crno-beli preokrenu situaciju na terenu, jer je dosta škripalo u odbrani, gde su istom merom uzvraćali i domaći, uglavnom preko Adamsa i Ferela. Na kraju Cedevita je imala prednost od 63:61.

Poslednji period nije bio za one sa slabim srcem. Možemo reći da se ponovila situacija iz večitog derbija od pre nekoliko dana. Partizan je opet prekrenuo razultat i imao nekoliko prilika da trojkom reši pitanje pobednika, ali Egzum i Papapetru koji su bili najbolji na utakmici, međutim kada je najviše trebalo tada su izostali njihovi poeni. To je na drugoj strani iskoristio Ferel koji je izrastao u junaka Cedevite, a pobedu domaćima je doneo Alen Omić koji je na sedam sekundi do kraja pogodio oba bacanja, što Lesor nije uspeo da uradi u prošlom napadu. U poslednjem napadu, trojku nije pogodio Danilo Anđušić i tako je Partizan izgubio u Ljubljani, i to je treći poraz zaredom od iste ekipe.

U ekipi Partizana najefikasniji je bio Egzum sa 24 poena, Papapetru je imao 17

Kod Cedevite je Farel imao 18 poena, Dragić je upisao 13, a Adams i Alibegović su dodali po 11 poena.

Partizan je posle ove utakmice na učinku od osam pobeda i dva poraza, dok je ekipa Cedevita Olimpija ima sedam pobeda i dva poraza.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.