PRVENAC BORCA U ABA LIGI: Cedevita Olimpija neutralisala Božića, Budućnost sigurna protiv Cibone!
Košarkaši Borca, Foto: Starsport©

aba liga 8. kolo

PRVENAC BORCA U ABA LIGI: Cedevita Olimpija neutralisala Božića, Budućnost sigurna protiv Cibone!

Borac sada ima pobedu i sedam poraza, a Mornar tri pobede i pet poraza

Objavljeno:

Košarkaši Cedevita Olimpije pobedili su večeras u Ljubljani Zadar sa 97:79 (21:14, 27:20, 22:21, 27:24), u utakmici osmog kola ABA lige.

U ekipi Cedevita Olimpije najefikasniji je bio Kevin Farel sa 22 poena uz pet skokova i pet asistencija. Amar Alibegović postigao je 14 poena, Karlo Matković 12, a Marko Jeremić 11 poena.

U hrvatskom timu Dario Drežnjak postigao je 15 poena uz šest skokova, Marko Ramljak dodao je 11 poena i 10 skokova, a Karlo Žganec 11 poena i pet skokova.

Cedevita Olimpija ima pet pobeda i dva poraza uz utakmicu manje u regionalnoj ligi, a Zadar ima skor od četiri pobede i četiri poraza.

U sledećem kolu Zadar će sledećeg petka dočekati FMP, a dan kasnije Cedevita Olimpija će u Zagrebu igrati protiv Cibone.

Košarkaši Budućnosti pobedili su večeras u Podgorici Cibonu sa 97:76 (24:25, 24:25, 23:12, 26:14), u utakmici osmog kola ABA lige.

Budućnost je predvodio Aleksandar Lazić sa 27 poena, Tre Bel-Hejns postigao je 15 poena uz pet asistencija, a Petar Popović 15 poena. Alfa Kaba dodao je 11 poena i osam skokova.

U zagrebačkoj ekipi najefikasniji je bio Krešimir Ljubičić sa 16 poena, Borna Kapusta postigao je 12 poena, uz sedam asistencija i šest skokova, a Aleksandar Aranitović 12 poena uz šest skokova.

Budućnost sada ima pet pobeda i tri poraza u regionalnoj ligi, a Cibona tri pobede i pet poraza.

U devetom kolu Cibona će naredne subote dočekati Cedevita Olimpiju, a Budućnost će dan kasnije u Beogradu igrati protiv Partizana.

Košarkaši Borca pobedili su večeras u Čačku Mornar sa 90:87 (21:33, 26:18, 25:19, 18:17), u utakmici osmog kola ABA lige i ostvarili prvu pobedu u regionalnom takmičenju.

Borac je predvodio Hanter Hejl sa 29 poena, od kojih i dva poena sa linije za slobodna bacanja sedam sekundi pre kraja kojima je obezbedio pobedu. Dobru partiju prikazao je i Sava Lešić sa 19 poena i osam skokova.

Radovan Djoković dodao je osam poena, sedam skokova i sedam asistencija, a sa osam poena i pet skokova utakmicu je završio Bojan Tomašević.

U ekipi iz Bara, najefikasniji je bio Deron Rasel sa 30 poena i 10 asistencija. Marko Pecarski postigao je 16 poena uz osam skokova, a Marko Kovačević 12 poena uz osam skokova.

Borac sada ima pobedu i sedam poraza, a Mornar tri pobede i pet poraza.

U narednom kolu 3. decembra Borac će u Beogradu igrati protiv Mege, a Mornar će dva dana kasnije dočekati Split.

Standings provided by Sofascore

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.