VASA MICIĆ OČITAO LEKCIJU BARSELONI: Jasikevičijus besan kao ris, oterao Kalinića u svlačionicu!
Vasilije Micić, Foto: Starsport©

evroliga 8. kolo

VASA MICIĆ OČITAO LEKCIJU BARSELONI: Jasikevičijus besan kao ris, oterao Kalinića u svlačionicu!

Barselona je imala vođstvo tokom prve i početkom druge četvrtine, ali je Efes ubrzo napravio preokret i do kraja nije ispuštao vođstvo

Objavljeno: 22:18h

Evroligaško veče počelo je velikim derbijem u Istanbulu, gde je aktuelni evropski šampion Efes dočekao Barselonu i trijumfovao rezultatom 96:86.

Tim Ergina Atamana je tako prekinuo seriju od tri uzastopna poraza i sada ima skor 3-5, a Barsa je pretrpela prvi poraz posle tri pobede u nizu i posle osam kola ima pet pobeda i tri poraza.

Ponovo je sjajan bio naš Vasa Micić, pogotovo u trećoj četvrtini u kojoj je za nepunih sedam minuta ubacio deset poena i u tom periodu Efes je i stekao osetniju prednost koju je uspeo da zadrži do kraja meča.

Micić na kraju 22 poena, tri skoka i pet asistencija, a po broju poena u finišu meča ga je prestigao Klajburn - uz zvuk sirene je stigao do 24. poena. Brajant je upisao 16, a M'Baje se zaustavio na 13 poena, od čega je 11 iz prvog poluvremena.

KK Anadolu Efes
foto: EPA/Erdem Sahin

Barselona je imala vođstvo tokom prve i početkom druge četvrtine, ali je Efes ubrzo napravio preokret i do kraja nije ispuštao vođstvo.

Međutim, ono po čemu će ova utakmica takođe biti upamćena, jeste i sukob trenera Barselone Šarunasa Jasikevičijusa sa Nikolom Kalinićem tokom treće četvrtine. Litvanski stručnjak nije bio zadovoljan Kalinićevom reakcijom u odbrani, poslao ga je najpre na klupu, a kada mu je Kalinić nešto odgovorio, Jasikevičijus ga je odmah poslao i u svlačionicu na kraju trećeg kvartala.

Navodno je Kori Higins pokušao da ga vrati i smiri situaciju, ali trener je bio neumoljiv.

Kalinić je tako ostao na 10 poena i četiri skoka, a najefikasniji u Barseloni bio je Laprovitola sa 28 poena. Uz Argentinca, odličan je bio i Turčin Šanli sa 18 poena.

Standings provided by Sofascore

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.