HAOS ZBOG MICIĆA! Na udaru i Obradović - ko je u pravu?
Željko Obradović, Foto: Starsport©

potpuna ludnica!

HAOS ZBOG MICIĆA! Na udaru i Obradović - ko je u pravu?

Mnogi smatraju da je Obradović postupio isto kao Ataman

Objavljeno: 15:00h

Bura u svetu košarke! Zbog neusaglašenosti termina FIBA i Evrolige ponovo smo došli do situacije da reprezentacije sa drugim timovima igraju kvalifikacije za velika takmičenja.

Vasilije Micić neće moći da igra za Srbiju u meču protiv Turske gde će izabranici Svetislava Pešića biti pod imperativom pobede.

Velika polemika se povela zbog zabrane Efesa Miciću da se odazove obavezama u nacionalnom dresu, a prvi na udaru je Ergin Ataman.

Ergin Ataman
Ergin Atamanfoto: Profimedia

Naravno, to i jeste njegova direktna odluka, ali je u čitavu priču uvučen i Željko Obradović.

Partizan je pustio srpske igrače za mečeve sa Velikom Britanijom i Turskom, ali Joanis Papapetru nije mogao da nastupi za selekciju Grčke, pa navijači ne vide razliku između Atamana i Obradovića. Uostalom, to je njihovo pravo...

Međutim, treba uzeti u obzir da je Ataman u poslednjem trenutku preinačio odluku, dok je trener Partizana imao jake agumente.

Crno-beli su na gostovanju u Pireju u četvrtak igrao sa devet igrača, dok je Anadolu Efes u znatno povoljnijoj situaciji.

Vasilije Micić
Vasilije Micićfoto: Starsport©

Takođe, raspored je ključan, pošto je meč Grčke i Letonije bio samo dan nakon meča u Pireju.

Sa Micićem je potpuno drugačija situacija... Srpski plejmejker u dresu nacionalnog tima nastupao u ponedeljak, dok mu je prvi sledeći meč tek u četvrtak. Takođe, prethodni susret odigran je, takođe, u četvrtak, samo prošle nedelje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.