POZNATO KADA SE PEŠIČ OBRAĆA NACIJI! Selektor prvi put pred srpskim novinarima od poraza na Evropskom prvenstvu!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

biće uzbudljivo!

POZNATO KADA SE PEŠIČ OBRAĆA NACIJI! Selektor prvi put pred srpskim novinarima od poraza na Evropskom prvenstvu!

Ko će tačno odigrati utakmice protiv Velike Britanije i Turske, saznaćemo u utorak od 13 sati

Objavljeno: 10:03h

Svetislav Pešić će konferenciju za novinare održati u utorak od 13 sati, što će biti prvo obraćanje selektora pred srpskim novinarima od poraza na Evropskom prvenstvu od Italije.

Podsetimo, nakon izgubljene utakmice od Italije, Pešić se nije vratio sa timom u Beograd, već se javnosti o neuspehu na šampionatu Starog kontinenta, obratio pismom koje je osvanulo na sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

Pešić je potom otišao na odmor, a onda je gostovao u jednoj emisiji u Sarajevu, odakle je poručio srpskim novinarima da ga nisu ni kontaktirali za komentar sa EP.

1 / 3 Foto: Starsport©

Selektor je pre šest dana objavio spisak kandidata za kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo. Na spisku za novembarske "prozore" nalaze se Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Nikola Topić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković. Neće se svi odazvati, a ko će tačno odigrati utakmice protiv Velike Britanije i Turske, saznaćemo na konferenciji Pešića. Iako je na spisku veliki broj igrača iz Evrolige - i dalje vlada neizvesnost na koga će sve Pešić moći da računa i ko će sve dobiti dozvolu kluba da igra u oba susreta.

Srbija prvo igra 11. novembra protiv Velike Britanije u Njukaslu, a tri dana kasnije protiv Turske u Beogradu (14. novembra). Orlovima su potrebne pobede u obe utakmice kako bi zadržali šanse za plasman na Mundobasket.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.