DURENT I IRVING KONAČNO ZASIJALI, BOBI OPET BEZ MINUTA: Kajrija sad optužuju da je ANTISEMIT! (VIDEO)
Kajri Irving i "protestanti", Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

DURENT I IRVING KONAČNO ZASIJALI, BOBI OPET BEZ MINUTA: Kajrija sad optužuju da je ANTISEMIT! (VIDEO)

Markanen je vodio Jutu do novog slavlja, nad Memfisom kom nije vredeo ni odlični Morent

Objavljeno:

Košarkaški Bruklina napokon su bljesnuli i ostvarili su svoju drugu pobedu u novoj sezoni NBA lige, pošto su rezultatom 116:109 bili bolji od Indijane.

Uprkos tome što su Kevin Durent i Kajri Irving podsetili na stare dane, meč će najviše ostati upamćen po tome što je grupa demonstranata sedela u prvim redovima kako bi natpisom na majicama poslali poruku upravo Kajriju.

Naime, Irving je pre nekoliko dana na društvenim mrežama promovisao problematičnu knjigu i tako je uvredio jevrejsku zajednicu. Taj "tvit" je potom izbrisao, ali je na konferenciji rekao da ostaje pri svojim uverenjima.

- Bori se protiv antisemitizma - to je bila poruka koju su navijači iz prvih redova poslali poslali, dok ih je Irving, prema navodima medija iz SAD, pozdravio tako što je podigao palac gore.

Džonatan Grinblat, izvršni direktor Lige protiv klevete, u tvitu je u petak nazvao Irvingov post na društvenim mrežama „zabrinjavajućim“.

„Knjiga i film koji promoviše bave se duboko antisemitskim temama, uključujući i one koje promovišu opasne sekte pokreta Crnih hebrejskih Izraelaca. Irving bi sada trebalo da razjasni.

Amerikanac je to i učinio na konferenciji za medije:

Da li sam uradio nešto nezakonito? Da li sam nekoga povredio, da li sam nekome naškodio? Da li izlazim i govorim da mrzim jednu određenu grupu ljudi?“

„To je na 'Amazonu', javnoj platformi, da li želite da je gledate ili ne, zavisi od vas“, rekao je Irving. „Postoje stvari koje se objavljuju svaki dan. Ja se ne razlikujem od drugog ljudskog bića, tako da me ne tretirajte drugačije."

Irving je na kraju protiv Indijane postigao 28 poena i imao po šest skokova i asistencija, dok je Durent imao 36 poena, devet skokova i sedam asistencija. Klakston je sa 19 poena i devet skokova jedini još bio dvocifren.

S druge strane, Kris Duarte je ubacio 30 poena u redovima Indijane. Badi Hild je dodao 22, Maturin je sa klupe učestvovao sa 16 poena, a 11 poena i osam uhvaćenih lopti imao je Halibarton.

Juta Džez je na krilima sjajnog Laurija Markanena pobedila Memfis (121:105), a Finac je meč završio sa 31 poenom i 11 skokova. Dža Morent se vratio posle bolesti i sa 37 poena je bio najefikasniji u redovima Grizlisa, ali nije uspeo da spreči poraz.

Kada su u pitanju srpski košarkaši, zvanično je samo Boban Marjanović bio u protokolu u noći između ponedeljka i utorka. Međutim, u porazu Hjustona od Los Anđeles Klipersa rezultatom 95:93 nije ulazio u igru.

Svi rezultati:

Šarlot - Sakramento 108:115

Vašington - Filadelfija111:118

Bruklin - Indijana 116:109

Toronto - Atlanta 139:109

Milvoki - Detroit 110:108

Juta - Memfis 121:105

Los Anđeles Klipers - Hjuston 95:93

Standings provided by Sofascore

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.