OVO NISMO ZNALI O ŽELJKU OBRADOVIĆU: Čuveni trener otkrio šta je Žoc radio pre Partizana!
Željko Obradović, Foto: Foto: Emilija Jovanovic

odmah mu je bilo jasno

OVO NISMO ZNALI O ŽELJKU OBRADOVIĆU: Čuveni trener otkrio šta je Žoc radio pre Partizana!

"Željko je prošao sito i rešeto i kao igrač i kao trener"

Objavljeno: 11:15h

Poznati košarkaški trener Ratko Joksić i u svojoj 81. godini nastavlja da prenosi dragoceno znanje mlađim selekcijama KK Čačak 94, a nakupio ga je tokom godina rada sa brojnim velikanima jugoslovenske i srpske košarke.

Nakon igračke karijere Joksić je uplovio u trenerske vode. U vreme stare Jugoslavije je sa velikim uspehom radio u Železničaru, Borcu, Šibeniku i Užicu, a bio je i trener mlađih reprezentativnih selekcija koje su tada činila najveća imena evropske i svetske košarke.

U razgovoru za "Flouter", otkrio je i zanilmljiv podatak vezan za trenera Partizana, Željka Obradovića, a tiče se njegovog angažmana pre crno-belih.

Željko Obradović
foto: Starsport©

- Željko je prošao sito i rešeto i kao igrač i kao trener. Vodio je pionire u školi 'Dragiša Mišović'. Jednom prilikom sam mu kao igraču rekao od tebe ništa drugo neće biti osim trenera. Već kao igrač je počeo da ide na trenerske seminare. Čak je i u Borcu vodio mlađe kategorije. Za njega i za Vlada (Androić, pomoćni trener) je to bilo jasno. Vlade je izuzetan potencijal, ali su tu u pitanju transferi, na koji način možeš da preneseš to što znaš. Tu Željko prednjači, ali mu Vlade svakako izuzetno znači u trenerskom poslu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.