PARTIZAN PRIMIO STOTKU OD ALBE U BERLINU NA STARTU EVROLIGE: Crno-beli nisu imali odgovor za šutersko veče rivala!
Partizan protiv Albe, Foto: Printscreen/Sport Klub

evroliga 1. kolo

PARTIZAN PRIMIO STOTKU OD ALBE U BERLINU NA STARTU EVROLIGE: Crno-beli nisu imali odgovor za šutersko veče rivala!

Kompletan tok meča možete pratiti putem portala Espreso

Objavljeno: 22:51h

Košarkaši Partizana poraženi su sa 100:84 od ALBE, na startu Evrolige.

Partizan je uspevao da se do polovine prve četvrtine drži u životu, pre svega poenima Egzuma i Lesora, međutim kako je vreme odmicalo sve se više povećavala prednost ALBE. Domaći su prosto pogađali sve što su šutnili na koš, i to je kumovalo da već na početku drugog perioda dođu do prednosti od 20 razlike.

Mnogo problema su crno-beli imali u odbrani, gde ništa nisu mogli da zaustave, dok na drugoj strani nikako nisu mogli da dođu do napadčkog ritma. Znakove života su sredinom druge četvrtine pokazali Anđušić i Panter koji su svojim poenima napravili seriju 9:0 i tako malo trgnuli ekipu iz letargije u koju su upali, nažalost po crno-bele visoki procenti šuta ALBE su se nastavili i tako su domaći na poluvreme otišli sa prednosti od + 18 (61:48).

Treća četvtina je bila mnogo bolja. Crno-beli su ušli dobro u ovaj period, odigrali dobro u odbrani, poremetili šut ALBE, ali nisu uspeli da se upotpunosti vrate u meč. Nekoliko puta je Partizan imao napade na minus 10, ali nešto je falilo da se uvede meč u veću dramu.

Kad tad Partizan nije uspeo, onda je utakmica otišla u drugom toku, ALBA je nastavljala da podiže prednost, i već posle pet minuta košarke u poslednjoj četvrtini se znalo da će pretpeti poraz na startu Evrolige. Na kraju je na semaforu stajalo 100:84.

Najefikasniji u redovima Partizana je bio Dante Egzum sa 22 poena, Anđušić je upisao 14, dok su Ledej i Panter upisali po 13 poena.

U redovima Nemačke ekipe Blat je imao 16 poena uz šut za tri 4/8, Sikma je imao 16 dok je Proćida upisao 12.

Partizan će u sledećem kolu gostovati Baskoniji, dok ALBA ide na noge Olimpiji iz Milana.

IV ČETVRTINA

39' Naneli dovodi Partizan do 80. poena - 97:80.

37' Sikma je upisao jedan poen sa linije slobodnih bacanja, Ledej uzvratio, a onda Smit pogodio za dva - 97:78.

35' Izmiče utakmica iz Partizanovih ruku, ponovo su se pojavile stare boljke. Ponovo defanzivni skoki onda kao po običaju nova trojka, ovoga puta je bio precizan Tamir Blat. Sedma za domaće u drugom poluvremenu. 90:74

34' Ne dozvoljava ALBA da Partizan priđe na ispod 10 razlike, posle poena Lesora, odgovor je imao Timan koji je poentirao za tri poena. 87:72

33' Panter nije pogodio sada dalokometnu trojku, na drugoj strani je Sikma iznudio bacanja. Grobare je razgalio Ezgum sjanim zakucavanjem. 84:72

32' Trojka Pantera, Partizan je minus 12. 79:67

31' Ponovo Partizan otvara defanzivno dobro ovu četvrtinu. Uspeo je Papapetru da iznudi bacanja, i Egzum je imao sjajnu kombinaciju sa Lesorom. 79:64

III ČETVRTINA

30' Zusman je povećao prednost ALBE, Partizan opet nije uspeo da pogodi, prvo Panter, pa onda Naneli. Pred sam kraj četvrtine je na liniji slobodnih bacanja stao Anđušić i promašio oba. 77:61

28' Nema Partizan ni sreće u pojedinim trenucima, u kontri je prvo pao Lesor, a onda je lopta Kevina Pantera izašla iz koša. A onda Gabrijele Proćida nastavlja tamo gde je stao u prvom poluvremenu. Ali vraća istom merom i Partizan, 73:59

27' Opet Lo podiže prednost ALBE, pogađa svoju novu trojku. Domaći kazne Partizan za propuštene šanse da se vrate u utakmicu. 70:54

26' Ne koristi Partizan dva napada da spusti razliku na ispod 10, to je kaznio Lo sjajnim prodorom. 67:54

25' Stao je šut za tri ekipu ALBE, ali na drugoj strani Partizan ne korsiti dovoljno ovaj prazan hod domaćih. Panter nije pogodio za tri iz teške situacije.

24' Evo novih poena za Partizan, crno-beli su na minus 10, još jednom je dobar bio Egzum. Međutim na drugoj strani je nesportski faul sviran Danilu Anđušiću. 65:54

23' Još jednom Partizan igra dobro na svojoj strani terena, a onda zakucava Egzum, Grobari su opet glasni u Berlinu.

22' Evo malo aktivnosti Partizana u odbrani, i odmah je kontru istrčao Ledej i zakucao loptu u koš. Vezuje Partizan dve sjajne odbrane.

21' Lepa akcija Partizana iz koje je pogodio Anđušić, ali opet problemi na skoku jer je loptu uhvatio Olinde, a za tri pogodio Blat.

II ČETVRTINA

20' Dolazi Partizan do napadačkog ritma, pogađaju Ledej i Egzum, ali ALBA nikako da stane šut spolja, pogodili su novu trojku.

18' Ponovo zakucava Lesor, ali Partizan nikako da malo stegne odbranu.

16' Visoki Kumađe pogađa, ali na drugoj strani snažno zakucava Lesor.

15' Daje Partizan znakove života, prvo je Anđušić pogodio trojku, a onda je Panter pogodio uz faul. Još jedna trojka Anđušića.

14' Alba se u potpunosti razgoropadila. Pljušte poeni sa svih strana. Ništa drugo nije preostalo Obradoviću nego da pozove još jedan minut odmora

12' Napokon poeni za Partizan, pogodio je Anđušić. 40:20

11' Nastavljaju da pogađaju košarkaši ALBE, sada je precizan bio Proćida, dok crno-beli nikako da dođu do napadačkog ritma.

I ČETVRTINA

10' Loš napad Partizana, gubi Papapetru loptu, na drugoj strani je pogodio Timan. 30:18

9' Ušao je bek u igru i odmah pogodio. Crno-beli su na minus šest - 24:18

8' Alba ubacuje već petu trojku. Crno-beli su ušli u seriju loših odluka i Željko Obradović mora da zove minut odmora.

6' Nestvarno se igra u napadu. Niko ne promašuje. Dante Egzum dominira, ali zato Alba ne prestaje da pogađa za tri poena.

5' Svi lete po terenu. Napadi se završavaju u prvih 15 sekundi. Uspeva Partizan da dođe do izjednačenja - 11:11.

3' Precizan je Dante Egzum. Crno-beli smanjuju na 8:7.

2' Alba za sada sjajno šutira. Već dve trojke za prednost 8:2.

1' Alba sjajno otvara meč. Prve poene za Partizan postiže Balša Koprivica.

Košarkaši Partizana posle osam godina ponovo igraju u Evroligi, a svoj put u elitnom takmičenju počinju iz Berlina. Prvi protivnik izabranicima Željka Obradovića će biti ekipa ALBE.

Crno-beli pred ovu sezonu nisu puno menjali sastav ekipe. Partizan su ovog leta napustiči Rade Zagorac, Nemanja Dangubić i Dalas Mur, dok su tabor crno-belih pojačali kvalitetni igrači. U Beograd su stigli Džejms Naneli, Dante Egzum i Joanis Papapetr, kao i Danilo Anđušić.

Uz to najbitnija stvar je da su crno-beli zadržali kostur tima, tačnije svi najbitniji igrači od prošle sezone su ostali u Beogradu.

Partizan će se prema procenama stručnjaka ove sezone boriti za mesto u plej ofu, što je i cilj crno-belih za ovu sezonu u Evroligi.

Navijači su prepoznali trenutak i jedva su čekali da se klub vrati u košarkašku elitu. Stoga je Partizan za ovu sezonu prodao neverovatnih 11.500 sezonskih karata što je apsolutni rekord u Evropi po ovom parametru.

ALBA u svojim redovima ima nekolicinu dobrih igrača, koji nisu toliko poznati široj košarkaškoj javnosti, ali uopšte nisu za podcenjivanje. Tu su Maodo Lo, koji je sa Nemačkom igrao sjajno na Eurobasketu, kao i Johanes Timan koji je takođe bio član Pancera na prvenstvu Evrope.

Početak utakmice je zakazan je za 20 časova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.