5 najboljih timova Zvezde u istoriji: Da li je ovaj Radonjićev tim najjači koji su crveno-beli ikada imali! (VIDEO) (ANKETA)
Foto: Saša Pavlić Koky/Youtube/Dado Đilas

Pitamo vas

5 najboljih timova Zvezde u istoriji: Da li je ovaj Radonjićev tim najjači koji su crveno-beli ikada imali! (VIDEO) (ANKETA)

Odabrali smo pet generacija kluba sa Malog Kalemegdana koje su obeležile svoju eru
Objavljeno: 23:02h

2. KK CRVENA ZVEZDA 1992/1993

Zbog ovog poteza će Zvezdinog pleja od sad svi zvati STEF KARI JOVIĆ! (VIDEO)

Čekala je Crvena zvezda 21 godinu da povrati titulu na Mali Kalemegdan, a to joj je donela ekipa kojoj je trener bio Vladislav Lale Lučić, u vreme kada je srpskim timovima i reprezentaciji bilo zabranjeno da se takmiči u Evropi.

Bila je to finalna serija protiv Partizana koja se i dalje pamti koliko je bila uzbudljiva, a crveno-beli su slavili 3:2.

ZEK LAVIN - KO JE TO? Luka Mitrović je novi letač svetske košarke! (VIDEO)

Ekipu su činili: Dragoljub Vidačić, Nebojša Ilić, Saša Obradović, Mileta Lisica, Predrag Stojaković, Zoran Jovanović, Rastko Cvetković, Slobodan Kaličanin, Aleksandar Trifunović, Mile Marinković, Dejan Tomašević i Nikola Jovanović.

3. KK CRVENA ZVEZDA 1997/1998

KAKVA MAŠINERIJA! Teško da je iko protiv Panatinaikosa uradio ono što je Zvezdi uspelo bez kapi znoja! (VIDEO)

Tim koji je napravio ogromno iznenađenje kada je te sezone uspeo da osvoji pehar šampiona Jugoslavije ispred favorizovanih Partizana i Budućnosti, a stigao je i do finala Kupa Radivoja Koraća, gde je neočekivano ostao bez trofeja, pošto je u prvom meču slavio protiv Maša u Veroni, a onda izgubio revanš pred svojim navijačima.

Đenka okačio fotku sa Đentileom, a zvezdaši se ne mogu da prestanu da se smeju kad su videli gde se drži! (FOTO)

Crveno-beli su te sezone promenili čak četvroricu trenera, Ranka Žeravicu, Toma Ludviga, Vladislava Lučića, da bi trofej prvaka Jugoslavije osvojili sa Mihailom Pavićevićem pobedama nad FMP-om u finalu.

Ekipu su činili: Milenko Topić, Jovo Stanojević, Igor Rakočević, Zlatko Bolić, Vladimir Kuzmanović, Oliver Popović, Željko Topalović, Igor Perović, Vojkan Benčić, Dejan Mišković.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.