PASPALJ GOVORIO O STRANCU U REPREZENTACIJI! "To je tematika koju moraš da staviš na sto, a kod nas je u podrumu"
Žarko Paspalj, Foto: Starsport©

RANE JOŠ NISU PROŠLE!

PASPALJ GOVORIO O STRANCU U REPREZENTACIJI! "To je tematika koju moraš da staviš na sto, a kod nas je u podrumu"

Legendarni košarkaš pričao je takođe o Partizanu i velikim očekivanjima za narednu sezonu

Objavljeno: 23:40h

Sve je nagoveštavalo bajku tokom preliminarne faze, ali Prvenstvo Evrope završilo se košmarno za košarkaše Srbije. Rane izazvene eliminacijom od Italije u osmini finala još nisu prošle, posebno ako se zna da bi selekcija Svetislava Pešića mogla da propusti i naredni Mundobasket.

Očekivao se uzlet, ali srpska košarka je nastavila sa stagnacijom. Bez evropskog zlata smo 21 godinu, propustili smo prethodne Olimpijske igre. Mnogo razloga za brigu o čemu je u magazinu Oko pričao legendarni as Žarko Paspalj. On je rekao da su reprezentativci Srbije olako shvatili duel protiv Azura i da im se to obilo o glavu.

- Kriva je bila ta jedna četvrtina, ali možda ja imam i drugačije mišljenje. Meni se nije svidela jedna stvar. Imali smo loše iskustvo od prošle godine, izgubili smo jako bitnu utakmicu protiv Italije. Ljudi zaboravljaju da smo pre samo dva meseca dobili Italijane sa četiri razlike, ali smo gubili sa petnaest - definitivno za crveno svetlo. Onda smo otišli u Prag i odigrali pet odličnih utakmica, videlo se da ekipa ima potencijal - poručio je na početku razgovora Žarko Paspalj.

Zatim je usledila utakmica za nevericu, uz furioznu igru Italijana u poslednjoj deonici.

Žarko Paspalj
foto: Starsport©

- Posle toga reprezentacija je imala tri slobodna dana, otišla je do Berlina.. Sigurno su odradili sastanke, treninge, ali imam utisak da nisu dovoljno ozbiljno shvatili i protivnika i način na koji treba da se odigra. To mi je samo zasmetalo. To je vrlo individualna stvar, mislim da tu treneri nemaju velikog uticaja. Na svakom igraču je da uveče zamišlja onog koga treba da čuva, na koji način da ga čuva i šta treba da uradi da bi ekipa dobila - objasnio je Paspalj.

Za razliku od većine reprezentacija na Evrobasketu, naš nacionalni tim nije imao nijednog naturalizovanog Amerikanca u svom sastavu.

- Ja bih rekao da je to makar tematika koju moraš da staviš na sto. Mi je nemamo ni na stolu, kod nas je u podrumu. Ovo je tema za razmišljanje, o ovome treba da se priča. Zašto mi mislimo da više volimo našu zemlju nego ovi drugi svoju? Imamo i pozitivnih i negativnih primera, na kraju i kod nas u ženskoj reprezentaciji. Danas možeš da imaš stranca, sutra ne moraš... Trebalo bi da se sastane neki stručni savet kao proizvod nekih trenera koji se vide na 3-6 meseci, pa da se priča o tome, a ne da se to drži u podrumu - kaže Paspalj.

Govorio je Paspalj i o Partizanu i velikim očekivanjima za narednu sezonu.

- Nešto ih nisam puno ni pratio, nisam ih ni video još kako igraju, tako da ćemo malo da sačekamo sa ocenom. Siguran sam da je to Željko zamislio na najbolji način, pa ćemo da sačekamo da vidimo to i da kažemo 'majstore svaka čast, ovo je odlično - zaključio je legendarni košarkaš.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.