AH, TI LUDI SRBI: Grci pisali o  fenomenu Zvezde! Delije i Grobari biće zabezeknuti šta čitaju!
Foto: Saša Pavlić Koky

ostaviće utisak

AH, TI LUDI SRBI: Grci pisali o fenomenu Zvezde! Delije i Grobari biće zabezeknuti šta čitaju!

Pročitajte detaljnu analizu grčke Gazete o tome kako je Crvena zvezda postala najbolji tim Evrolige
Objavljeno: 16:09h

Branko Lazić, jedini koji je ostao!

Iz sezone 2011/2012, jedino je Branko Lazić i dalje u Crvenoj zvezdi. Tada su crveno-beli završili na 11. poziciji u ABA ligi, a poraženi su od Partizana i u finalu Kupa Radivoja Koraća i plej-ofu KLS-a.

foto: Saša Pavlić Koky

Radonjić je rastao zajedno sa Crvenom zvezdom

Statua svakog trenera je napravljena od papira i ona gori mnogo brže nego sve ostalo u košarci, ali je Dejan Radonjić uspeo da istrpi sve pritiske koje nosi sedenje na klupi Crvene zvezde i ostvari najveće uspehe kluba u modernoj istoriji.

Proteklog leta, Radonjić je ostao u srpskom klubu iako je imao ponude Baskonije i Efesa. Radonjić ima 46 godina, a košarkom je počeo da se bavi još sa 13. godina. Već sa 17 je debitovao za Budućnost i igrao je u staroj Jugoslaviji protiv velikih imena kao što su Dino Rađa, Vlade Divac, Toni Kukoč, Dražen Petrović, Predrag Danilović, Saša Đorđević...

foto: Saša Pavlić Koky

Radonjić se oprostio od aktivnog igranja 2004. godine, da bi već 2011. godine bio trener Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Dve godine kasnije postaje trener Zvezde i njene istorije.

- Velika čast i veliki izazov u mojoj karijeri. Rastao sam zajedno sa timom i oduvek sam znao šta Zvezda predstavlja za Srbiju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.