ČARLS DŽENKINS U DRESU REPREZENTACIJE SRBIJE?! Ovo je njegov odgovor
Čarls Dženkis, svi Srbi ga dobro znaju, Foto: Emilija Jovanović

opa!

ČARLS DŽENKINS U DRESU REPREZENTACIJE SRBIJE?! Ovo je njegov odgovor

Treći put je za crveno-bele zaigrao 2019. godine

Objavljeno:

Tema “stranca u košarkaškoj reprezentaciji Srbije” je ponovo postala aktuelna nakon lošeg izdanja “orlova” na Evropskom prvenstvu gde su u osmini finala poraženi od Italije.

Jedan od onih koji bi mogao da zaigra za ekipu Svetislava Pešića jeste svakako Čarls Dženkins koji je još 2015. godine dobio srpski pasoš.

BOMBA! Čarls Dženkins se vraća u ABA ligu, ali ne u Zvezdu!

On je ovdašnjoj publici ostao u sećanju po fenomenalnim partijama u dresu Crvene zvezde, ali je sada istakao kako nikada ne bi igrao za Srbiju.

– Iskreno, ne bih igrao za Srbiju ni da me pozovu. Da, imam pasoš, ali vi Srbi ste ponosan narod. Ljudi žele da za reprezentaciju igraju igrači rođeni u Srbiji. Ne bih čak ni razmišljao o tome, nikada ne bih to učinio, poštujem stav Srba o tome. Slali su mi poruke na društvenim mrežama povodom toga, ali Srbija ima pregršt talentovanih igrača koji rastu, razvijaju se i treba da dobiju šansu. Ne bih voleo da se nađem u takvoj situaciji. Kada bi se to u teoriji dogodilo, neki bi bili srećni da me vide u dresu Srbije, neki ne bi, to je preveliki pritisak, igranje za drugu reprezentaciju – istakao je Dženkins u intervjuu za “Mondo”.

KK Crvena zvezda, Čarls Dženkins
foto: Emilija Jovanović

Amerikanac je dres Zvezde prvi put nosio od 2013. do 2015. godine kada je napustio Mali Kalemegdan, da bi se samo godinu dana kasnije vratio.

Treći put je za crveno-bele zaigrao 2019. godine, a ovog leta je potpisao ugovor sa ekipom FMP Meridian.

(Espreso/Obejktiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.