DA LI JE PEŠIĆ OVO ZASLUŽIO? Legenda BRUTALNA- on je mator i njegov smisao za humor je zastareo!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

nije štedeo selektora

DA LI JE PEŠIĆ OVO ZASLUŽIO? Legenda BRUTALNA- on je mator i njegov smisao za humor je zastareo!

Vlade Đurović surovo iskren kao i uvek

Objavljeno: 08:59h

Proslavljeni srpski trener,Vlade Đurović, govorio je o debaklu "orlova" na Evropskom prvenstvu.

On je za hrvatski "Indeks" posebno dotakao uloge selektora Svetislava Pešića. - Previše se oslonio na neke igrače koji objektivno nisu mogli da daju ono što je on od njih zahtevao. Mnogi će reći da je Srbija imala samo jedan loš dan, onaj protiv Italije. To nije tačno jer su svi rivali u našoj grupi bili nedorasli.

Đurović smatra da su "Azuri" imali i dosta sreće u meču sa Srbijom.

Vlade Đurović
Vlade Đurovićfoto: Starsport©

- Nije ni Italija neka velesila, bez Galinarija je to jedna ništa više nego korektna ekipa, koja je protiv Srbije imala i mnogo sreće. Vrlo je teško pobediti nekoga ko ima onakav šuterski dan. Ipak, rekao bih da je ključni trenutak bio onaj kad je selektor Italije Poceko dobio drugu tehničku grešku i kad je morao da napusti klupu. Sve ih je okupio, izgrlio, izljubio, uverio ih je da su svi protiv njih, da nemaju šta da izgube i nabio je ih je motivom. Uspeo je. Kasnije se izljubio sa Danilovićem, s pola publike i sa čitavom klupom Srbije. To ljudi ne razumeju, ali taj psihološki trik je bio toliko genijalan, da je odlučio pobednika. I kao igrač bio je luckast, takav je i kao trener. Siguran sam da je više od pola trenera na ovom turniru po teoriji mnogo jače od njega, ali on je majstor prakse. Bio je dobar igrač, vrlo dobro poznaje psihologiju igrača i svojim momcima stalno govori koliko ih voli. Zbog takvog pristupa oni su za njega spremni da poginu - rekao je ćuveni trener.

Za kraj je prokomentarisao i učinak selektora Pešića.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

- Svaka čast na taktici, ali u svakoj pravoj ekipi mora da postoji pravi odnos između igrača i trenera. Svaki veliki igrač će u najvažnijim trenucima utakmice uvek pogledati prema treneru. Dončić svog trenera nije gledao jer je Sekulić relativno nepoznat trener, a Luka je jedan od najboljih na svetu. Ali, Galis, Dražen, Kićanović, sve legende bi uvek kad je gusto okom tražile trenera. Drugi problem s Pešićem je njegova starost. Razlika između njega i igrača je pedeset godina. Njegov humor u ovoj generaciji ne prolazi kao što je prolazio nekad. Ova ekipa je drugačija, ovi momci su drugačiji. Pešić više nema Gurovića, Bodirogu ili Divca, ovo je potpuno nova generacija i vrlo je teško biti selektor u tako poznim godinama - zaključio je Đurović.

Inače, Pešić se u petak oglasio opširnim saopštenjem posle neuspeha na Eurobasketu i poručio kako je ponasan na tim uprkos lošem rezultatu.

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.