OVO JE ZAPRAVO PRAVO POREKLO DENIJA AVDIJE: Ostaćete ZATEČENI
Deni Avdija, Foto: Starsport©

NEVEROVATNO

OVO JE ZAPRAVO PRAVO POREKLO DENIJA AVDIJE: Ostaćete ZATEČENI

Košarkaški savez Srbije ga je zvao na pripreme kadetske reprezentacije

Objavljeno: 18:03h

Košarkaš Izraela Deni Avdija je prava zvezda na Eurobasketu, košarkaš Vašingtona je u utakmici protiv Srbije imao odličan učinak, ali to nije bilo dovoljno da se savladaju Pešićevi izabranici.

Ali ovde ćemo se pozabaviti Avdijinim poreklom koje je dosta interesantno, jer je Deni u trenutku kada je izabran na draftu, imao srpsku i izraelsku zastavu.

Avdija je košarkom počeo da se bavi sa osam godina. U mlađim kategorijama igrao je za Bnei Hercliju, a potom i za Makabi iz Tel Aviva.

1 / 7 Foto: Starsport©

Dana 5. novembra 2017. godine potpisao je profesionalni šestogodišnji ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva.Dana 19. novembra 2017. godine zabeležio je prvi nastup za seniorski tim Makabija. U trenutku ovog debija Avdija je imao svega 16 godina i 320 dana, te je tako postao najmlađi prvotimac u dotadašnjoj istoriji kluba.

Košarkaški savez Srbije ga je zvao na pripreme kadetske reprezentacije, trener je bio Slobodan Klipa, ali ga Makabi nije pustio, čime je pala u vodu mogućnost da zaigra za Srbiju.

Inače sin Denija Avdije je čuveni Zufer Avdija koji je sa dosta uspeha nosio dres Crvene zvezde, gde je jedno vreme bio i kapiten. Osvojio je bronznu medalju sa reprezentacijom Jugoslavije na Svetskom prvenstvu 1982 godine.

Naime Deni je poreklom Goranac, tačnije njegov otac je rođen u Prištini. Dok je košarkaš Vašingtona rođen u Beit Zeri u Izraelu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.