NEMCI IZNENAĐUJUĆE JAKI! Boleće Francuze ovaj težak poraz! (FOTO)
Detalj sa utakmice Nemačka - Francuska, Foto: Profimedia

POKAZALI SNAGU!

NEMCI IZNENAĐUJUĆE JAKI! Boleće Francuze ovaj težak poraz! (FOTO)

Utakmica u Kelnu završena je rezultatom 76:63

Objavljeno:

Ako je suditi po startu Nemačka na Evropskom šampionatu u košarci ima izuzetno ozbiljne ambicije. U snagu Nemaca uverila se Francuska, koja je izbrojala "sve zvezde" posle nokauta koji je pretrpela od domaćina u Kelnu 76:63.

Moglo je i ubedljivije da se završi po Nemce, i daleko bolnije po indisponirane "Trikolore". Nemačka je pokazala da ima lidera u liku Denisa Šrudera, ima dugu klupu, iskusne, kvalitetne pojedince o čemu svedoči i savršeno izbalansirana poenterska statistika.

Košarkaš Albe Johanes Timan je predvodio Nemačku do pobede sa 14 poena. Lo i Gifaj su dodali po 13, Šruder je imao 11. Sve je savršeno funkcionisalo u igri Nemaca koji su u poslednjoj deonici, kada su se rezultatski odlepili od Francuza, sporadično i egzibicijom dodatno potukli rivala i priredili sjajan ugođaj i sebi i navijačima.

Kod gostiju, tek je Jabusele bio iznad napadačkog sivila ekipe sa 18 poena, Rudi Gober je donekle održavao ritam sa 11 poena i 12 skokova, ali je podbacila šuterska linija ekipe.

Francuzi se u najmanju ruku nisu proslavili u prvoj utakmici "grupe smrti" u kojoj joj tek slede veliki izazovi protiv Litvanaca, Slovenaca, i oni nešto laganiji sa Bosnom i Mađarskom. Naredni meč Francuzi igraju sa Litvanijom, a Nemci sa BiH.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.