"NE ODNOSI SE TAKO PREMA LEGENDI!" Otpisani reprezentativac zna nešto što mi ne znamo - ipak nije kraj?
Miloš Teodosić i Nando De Kolo, Foto: Starsport

otkud sad ovo?

"NE ODNOSI SE TAKO PREMA LEGENDI!" Otpisani reprezentativac zna nešto što mi ne znamo - ipak nije kraj?

Povremeni reprezentativac dao stav o trenutnoj situaciji u taboru Srbije

Objavljeno: 10:43h

Srpski košarkaš Danilo Anđušić je ovog leta pojačao Partizan, a iako se nadao da će njegovo ime biti makar na širem spisku košarkaške reprezentacije Srbije u sklopu priprema za Evrobasket, to se nije dogodilo.

Povratnik u redove crno-belih prokomentarisao je odluku selektora Svetislava Pešića da precrta sa spiska Miloša Teodosića, i tom prilikom je rekao da način na koji je to urađeno prema legendi reprezentaciji nije u redu.

- Generalno mislim da način na koji je to urađeno nije bio u redu. Teo je legenda, kapiten reprezentacije dugi niz godina, podredio je veliki deo svoje karijere nacionalnom timu, dolazio je povređen i umoran, uvek je bio tu 20 poslednjih godina i prema mom mišljenju, mislim da ne treba da se na takav način završi njegova priča u reprezentaciji. Ne znamo šta će se desiti u budućnosti, šta će biti sa Svetskim prvenstvom naredne godine, ali se nadam da će Teo biti tamo i imati lepši kraj reprezentativne karijere. U suprotnom će ostaviti gorak ukus. Tako se ne odnosi prema legendi reprezentacije - rekao je Anđušić za "Objektiv".

Danilo Anđušić
Danilo Anđušićfoto: Emilija Jovanović

Nije želeo Anđušić previše da priča o tome što se on nije našao na širem spisku Pešića.

- Ne želim da dužim o toj temi. Mislim da sam zaslužio da budem na širem spisku. Nisam pričao sa Pešićem. Poslednji put smo razgovorali pred prošli reprezentativni „prozor“. Tada smo pričali, sve je bilo normalno, dogovorili smo se da se čujemo pred ovo okupljanje, ali se nismo čuli.

Povratnici u Partizan i Crvenu zvezdu više nisu samo igrači čiji je zenit prošao, već igrači u najboljim godinama karijere. Nova akvizicija Partizana smatra da je to odlično kako za klubove, tako i za celokupnu košarku u Srbiji.

- Mislim da je to prava stvar. Došli smo do tog nivoa da i Zvezda i Partizan imaju takve ambicije da naši igrači vraćaju u najboljim godina. Voleo bih da se to nastavi i da tako možemo da dignemo još više našu košarku. Kalina je povukao prvi nogu, a sad smo Neda i ja uradili isto. Nadam se da će biti još takvih slučaja. "Peckamo" se malo. Pogotovo je toga bilo kada je Nemanja potpisao za Zvezdu. Odmah sam ga zvao i bilo je šale. Mi smo prijatelji ceo život i družimo se tolike godine - rekao je Anđušić i tom prilikom dodao da bi voleo da vidi Vladimira Lučića kao narednog povratnika.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.