ŠTA ĆE TEK SADA DA RADI U NBA LIGI?! Nećete verovati koliko je skinuo kila Nikola Jokić!
Nikola Jokić, Foto: printscreen/instagram/__jokiceva_buregdzinica__

doveo kondiciju do savršenstva

ŠTA ĆE TEK SADA DA RADI U NBA LIGI?! Nećete verovati koliko je skinuo kila Nikola Jokić!

Nikola Jokić je od malih nogu voleo dobro da pojede i popije, kao klinac je imao ozbiljnih poteškoća s težinom, ali kako je počeo da trenira košarku, stvari su se znatno popravile.

Objavljeno:

Ipak, i dalje je sklon gojenju, pa svako opuštanje može da dovede do prekomerne težine, što je za profesionalnog košarkaša katastrofa.

Sećamo se da se najbolji igrač NBA pred Svetsko prvenstvo u Kini pojavio s popriličnim viškom kilograma, videlo se da je hedonistički proveo leto. Otud je i na terenu izgledao sporo i doprinos mu je bio ispod očekivanja.

Prema izvorima iz NBA, kada se posle Mundobasketa vratio u Denver, imao je oko 130 kilograma. Zahvaljujući rigoroznim dijetama i treninzima, uspeo je da smanji težinu, pa je ponovo zabeležio sjajnu sezonu u najjačoj ligi sveta.

1 / 5 Foto: Starsport©

Izgleda da je naučio na greškama, pošto se sada na okupljanju "orlova" pojavio u potpuno drugačijem fizičkom stanju - izgubio je oko 15 kilograma!

Nikolinim stanjem oduševljen je i selektor Srbije Svetislav Pešić.

Ne volimo sport, ne volimo košarku... JOKIĆ O MENTALITETU I REPREZENTACIJI!

- Jokić je sredio svoje telo. Fizički je pripremljen. Raduje se što je s reprezentacijom. To se vidi. Igrači se raduju što je tu. Situacija je dosta povoljna s Jokićem. Radi dobro, trenira dobro. Ostaje posle treninga. Prvi dolazi, poslednji odlazi. Drugačija je malo igra za njega, različite su dimenzije terena. Reket je pun u Evropi, nema "ilegalne" odbrane. Treba mu malo da se adaptira na način igre u Evropi - izjavio je Pešić.

Jokić će sigurno sa ovakvim telom biti mnogo pokretljiviji i opasniji nego što je to bio slučaj pre tri godine.

Espreso/Kurir sport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.