SRBIJA SE VRAĆA GDE JOJ JE I MESTO! Velike zasluge za uspeh mladih košarkaša ima i novi Zvezdin trener!
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: kss.rs

DOBAR REZULTAT!

SRBIJA SE VRAĆA GDE JOJ JE I MESTO! Velike zasluge za uspeh mladih košarkaša ima i novi Zvezdin trener!

U finalu će naša reprezentacija igrati protiv boljeg iz duela Island - Finska

Objavljeno: 20:18h

Košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina uspela je da se plasira u finale B divizije Evropskog prvenstva za svoj uzrast, pošto je bila bolja od Estonije sa 73:58 u prvom polufinalnom meču. Ovim rezultatom, Srbija je uspela da se vrati i u A diviziju.

Zasluge za ovaj uspeh podjednako snose čitav tim, kao i selektor reprezentacije Vladimir Jovanović, koji je nedavno postao i novi trener Crvene zvezde. Srbija je iza sebe imala dosta rezultata u ovom uzrastu, no, ovo Evropsko prvenstvo je pokazalo da su Orlići dosta ispred svojih rivala, kao i da im je mesto u "ligi iznad".

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije
foto: kss.rs

Ruku na srce, Srbija se mučila protiv Letonije u četvrtfinalu, pobedila je sa "samo" tri poena razlike, ali je protiv Estonije već bila dosta sigurnija. Naši momci su imali prednost od 20 poena već na poluvremenu i vodili su sa 40:20.

U trećoj deonici je Srbija malo popustila, dozvolila je Estoniji da prepolovi tu razliku, ali su sačuvali snagu i kocentraciju u poslednjoj deonici, što im je bilo dovoljno za pobedu i plasman u finale. U finalu će naša reprezentacija igrati protiv boljeg iz duela Island - Finska.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.