NAKON 3 DECENIJE OTKRIVENE 2 NAJVEĆE TAJNE DRAŽENA PETROVIĆA: Jedna objavljena u muzeju, drugu obelodanio trener
Jedan od najboljih košarkaša sa ovih prostora: Dražen Petrović, Foto: Profimedia

tajna njegovog uspeha

NAKON 3 DECENIJE OTKRIVENE 2 NAJVEĆE TAJNE DRAŽENA PETROVIĆA: Jedna objavljena u muzeju, drugu obelodanio trener

"Onda je on davao 500 dinara nekom klincu da mu vraća lopte, da dođe u to vreme i tako je radio"

Objavljeno: 16:44h

Dražen Petrović, jedan od prvih NBA Evropljana koji je uspeo u najvećoj ligi sveta, preminuo je pre 29 godina. Danas njegova Cibona prolazi kroz teška vremena, ali muzej posvećen njemu u sklopu kule čuva važno sećanje na košarkaškog Mocarta.

ČUVENI RIK MAHORN O DIVCU, PEĐI, DRAŽENU, RAĐI, DOMOVIĆ BULUTU... "Plašio sam se samo jednog čoveka!"

Zvanična Fejsbuk stranica Muzejsko-memorijskog centra Dražen Petrović objavila je retku i vrednu fotografiju na kojoj je prikazan Draženov nedeljni plan treninga.

Kao što vidite, to je veoma intenzivan i naporan režim, što dodatno govori u prilog činjenici da je bio jedan od najvećih radnika koje smo ikada videli među sportistima. Trčanje, čučnjevi, trening sa tegovima, benč pres, potisak sa ramena, iskoraci samo su neke od vežbi koje se odnose na fizički deo njegove pripreme, onu koju je radio u teretani. Nije iznenađujuće što je u sve ovo uključio i „dodatne aktivnosti“ – trčanje i vožnju bicikla.

Dražen Petrović
foto: Printscreen/Twitter/@NBAHistory

Nedavno je i u podkastu "Jao Mile" bilo reči o Draženovom radu. Njegov nekadašnji trener Vlade Đurović je izneo pikanterije.

- Dok je bio mlađi, to je bio takav rad crnački, da to nije normalno. Ja nikad u svojoj karijeri nisam video igrača koji je toliko vremena provodio šutirajući, u početku sam ga pratio, ali on ima školu u 8.00 i ja moram da dođem tamo u 6.45 ida mu vraćam lopte do 7.45, i onda on brzo, onako znojav, ode u školu, čak se i ne istušira. Meni je to bilo rano, ja sam to uradio desetak puta, više nisam mogao. Onda je on davao 500 dinara nekom klincu da mu vraća lopte, da dođe u to vreme i tako je radio. Ja priznajem da sam odustao, to nije trenerski, nije pedagoški, ali nisam više mogao - naveo je Vlade.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.