"Idi, sine, kući leči frustracije"! ČOVIĆ NIKOGA NIJE ŠTEDEO! Mejl o odlasku Radonjića! FAMA o Pablu Lasu!
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

kk crvena zvezda

"Idi, sine, kući leči frustracije"! ČOVIĆ NIKOGA NIJE ŠTEDEO! Mejl o odlasku Radonjića! FAMA o Pablu Lasu!

Vladimir Jovanović je na klupi Crvene zvezda nasledio Dejana Radonjića, ekipa je doživela ogromne promene, pojačanja i dalje stižu, a Nebojša Čović, prvi čovek crveno-belih progovorio je još jednom o aktuelnim temama, ali i o odlasku doskorašnjeg trenera.

Objavljeno: 22:37h

U Zvezdu su stigli Nemanja Nedović, Hasan Martin, Dalibor Ilić, Džon Holand, a sada i Filip Petrušev, a predsednik Crvene zvezde objašnjava kako je došlo do promene trenera i zašto je otišao Dejan Radonjić sa Malog Kalemegdana.

- Nije me on obavestio mejlom, već njegov menadžer. Imali smo niz razgovora, čovek je vagao, istekao mu je ugovor 30. juna... I tu je napravljena fama oko našeg saopštenja, kao pritisak. Imali i izuzetno dobar odnos i ostali smo dobri. Odlučio je da promeni sredinu, da se okuša na nekom drugom mestu, želim mu svako dobro i sreću u Panatinaikosu.

STIGAO JE! Zvezda potvrdila SARADNJU: Prvi put u crveno-belom dresu! (FOTO)

Niti će on propasti bez Zvezde, niti će Zvezda propasti bez Dejana, ili bez mene i bilo koga. Kada uđete u varijantu kulta ličnosti, to ne valja. Mi smo svi prolazni u Crvenoj zvezdi, bila je i pre nas, biće je i posle. I Crvena zvezda je osvojila trofeje, mi smo samo tu nešto radili i učestvovali svako u svom domenu posla kojim se bavimo - kaže Čović za Nova.rs.

Dejan Radonjić
Dejan Radonjićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Upitan je Čović kako je odlučeno da novi trener bude Vlada Jovanović?

- Ne moramo svake godine da osvojimo sve, to nije baš normalno. Znam neke klubove koji su svake godine, na ovaj ili onaj način, osvajali sve. I znam neke klubove koji kad su dugovali mnogo manje poreza, a to je 80 i nešto hiljada evra, uterani su u stečaj, a to je bio KK Crvena zvezda, a neki sa sedam miliona evra (duga) ne idu u stečaj.

OVO SE NE DOŽIVLJAVA SVAKI DAN! Baklje i pesma na ispraćaju u Crvenu zvezdu, spreman je za huk navijača! (VIDEO)

Imali smo mnogo razgovora sa nizom trenera, napravljena je fama oko Pabla Lasa, ne spadam u grupu neozbiljnih ljudi. Pablo Laso nije dao nikakvu izjavu, a ja neću da budem nevaspitan da vam pokazujem šta sve imam u telefonu, nego se prepuštam mrziteljima da pljuju, psuju i tako dalje.

Mnogo trenera, mnogo analiza, napravljena je na kraju procena da bi Vlada Jovanović, kao čovek koji je dugo u sistemu i poznaje sve, mogao uradi ono što se očekuje! Da li će to biti odmah, ne znam, ali smo valjda naučili lekciju da se ne ponašamo licemerno, pokvareno i nepošteno prema mladim ljudima kako smo se ponašali prema Dušanu Alimpijeviću.

Nikada ni u jednoj oblasti nećemo napraviti da mlad čovek stasa u ekstremnog stručnjaka, ni u vašoj, ni u sportu, ako nemamo strpljenja i poverenja i ako im ne pomognemo, ako im ne prenesemo određena znanja i iskustva, stanemo i ispred i iza njih da im štitimo i grudi i leđa. Očekujem da nećemo ponoviti tu grešku. Znam ja, pet pobeda, euforija, najbolji na svetu, a prve dve-tri koje izgubimo biće teraj ovog, pljuvanje sa tribina, vređanje trenera, igrača. Ti što to rade su dobri do obrva, pa neka su navijači ne znam čega, to uopšte nisu navijači. Idi, sine, kući leči frustracije.

LAZIĆ JE TE GODINE BIO NAJBLIŽI ODLASKU IZ ZVEZDE, SADA JE IKONA KLUBA: Kapiten otkrio zašto je ostao!

Pojasnio je Nebojša Čović ove reči...

- Najsvežiji primer, sa Holinsom nismo produžili ugovor u januaru jer smo mnogo, a podržali smo odluku struke, osluškivali javnost. Bio je van forme, počeo je dobro, dobio koronu, pa se povredio i napravio pauzu, posle polako ulazio u formu. 'Ko je doveo ovog skakavca, ko je doveo ovog kamenca?' Slična situacija je bila i sa Stefanom Markovićem, kamenac, nema pojma.

Čovek je uradio enormno važan posao, kao i svi, ali i on za osvajanje Kupa Radivoja Koraća i ABA lige. U januaru kada smo mogli da produžimo ugovor sa Holinsom, pošto je imao izlaznu klauzulu za NBA i nije dobio ponudu, nismo to uradili jer je struka rekla da treba još malo da ga proverimo - rekao je Nebojša Čović.

Espreso/Nova.rs/Informer


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.