HLADAN TUŠ! Bogdanović DEFINITIVNO ne igra na Evropskom prvenstvu!
Bogdan Bogdanović, Foto: Dado Đilas

šok!

HLADAN TUŠ! Bogdanović DEFINITIVNO ne igra na Evropskom prvenstvu!

Loše vesti za Svetislava Pešića

Objavljeno: 15:59h

Košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović neće igrati za Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Srpski as je podvrgunt operaciji kolena zbog koje će morati da se oporavlja i neće moći da pomogne saigračima iz reprezentacije.ž

- Naš reprezentativac je pre dve-tri nedelje operisao skakačko, desno koleno, a oporavak traži vreme, ne baš kratko, minimum tri meseca. Skoro svakodnevno se čujemo, zahvat je protekao u najboljem redu, na jednoj klinici u Kaliforniji. On ostaje još mesec dana u Americi, a onda bi trebalo da dođe u Srbiju, Beograd - rekao je lekar nacionalnog tima prof dr Dragan Radovanović za "Sport Klub".

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanovićfoto: Profimedia

Selektor Svetislav Pešić je najavio objavljivanje spiska sledeće nedelje, kao i da na njemu neće biti igrača iz NBA lige.

- Nemam potrebe da žurim, posebno što još nije spuštena zavesa na završnice košarkaških prvenstava u Evropi. Krajnji rok je 20. jun, a može da se desi da spisak reprezentativnih kandidata za kvalifikacioni prozor FIBA i Evropsko prvenstvo objavim i sredinom sledeće nedelje. Već je plasirana šira, a ovo bi bila uža lista. Ono što je poznato je da u predstojećoj seniorskoj akciji neće biti NBA igrača - rekao je Pešić i dodao:

- U ovom trenutku su nam najvažnije dve utakmice FIBA ’prozora’, poslednjeg dana juna protiv Letonije u Rigi, i 3. jula u niškom ’Čairu’ sa Belgijom. Neće sigurno igrati reprezentativni kandidati iz NBA klubova, s obzirom na to da po pravilima Svetske košarkaške organizacije, oni mogu biti pozvani samo dva dana (27. jun) pre prvog duela.

Evrobasket se održava od 1. do 18. septembra, a Srbija će igrati u grupi sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.