NEMANJA BJELICA U FINALU NBA LIGE! Dončić NEMOĆAN, Golden Stejt ide po 4. šampionski prsten! (VIDEO)
Bjelica protiv Dalasa, Foto: EPA/ John G. Mabanglo

ZNAČAJAN DOPRINOS SRBINA!

NEMANJA BJELICA U FINALU NBA LIGE! Dončić NEMOĆAN, Golden Stejt ide po 4. šampionski prsten! (VIDEO)

Tim "Ratnika" je bez velikih problema i dilema došao do šestog NBA finala u poslednjih osam godina

Objavljeno: 07:21h

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa nadigrali su tim Dalasa sa 120:110 u petom meču finalne serije i sa 4:1 u pobedama postali prvaci Zapadne konferencije i prvi finalisti glavnog duela za šampionski prsten NBA lige.

Tim je do pobede predvodio Klej Tompson, a svoj doprinos je dao i srpski internacionalac Nemanja Bjelica.

Tim "Ratnika" je bez velikih problema i dilema došao do šestog NBA finala u poslednjih osam godina, dozvolivši Dalasu samo u trećoj četvrtini da na kratko preuzme inicijativu i malo umanji dvocifrenu prednost.

Uz odlično šutersko veče Kleja Tompsona, koji je bio najefikasniji igrač meča, presudna za pobedu je bila igra odbrane u kojoj se isticao naš internacionalac Nemanja Bjelica.

U nekoliko navrata Bjelica je sjajno zaustavio Luku Dončića, a za dvadesetak minuta igre postigao je 5 poena uz 6 skokova i 3 asistencije.

Klej Tompson je bio nezadrživ i meč završio sa 32 poena uz 2 skoka i 3 asistencije, Stef Kari je sjajno razigravao saigračeuz 15 poena, 3 skoka i 9 asistencija, a Kevon Luni je dominirao u skoku i sa sedam ofanzivnih i 11 defanzivnih skokova bio nerešiv problem za Meveriks.

Iako je meč završio kao najefikasniji igrač svog tima, Luku Dončića sinoć nije služio šut.

Stef Kari, Luka Dončić
foto: Profimedia

Meč je završio kao drugi na listi strelaca sa 29 postignutih poena ali je imao neuobičajeno loš procenat šuta sa 10/28 iz igre i pogodio je samo 3trojke iz čak 13 pokušaja.

Posle dve godine pauze, Voriorsi će vojevati finalni bitku za četvrti šampionski prsten u poslednjih osam godina, a do početka finalne serije imaju sedam dana odmora dok čekaju da saznaju da li će im protivnik biti Boston ili Majami koji gubi sa 3:2 u seriji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.