JEDAN OD NAJVAŽNIJIH SASTANAKA U ISTORIJI! NBA liga miri Evroligu i FIBA!
Đordi Bertomeu, Foto: EPA

NEŠTO SE KRUPNO SPREMA!

JEDAN OD NAJVAŽNIJIH SASTANAKA U ISTORIJI! NBA liga miri Evroligu i FIBA!

Očekuje se i da Đordi Bertomeu dobije otkaz

Objavljeno: 17:28h

Sastanak čelnika Evrolige koji je planiran u sredu biće verovatno jedan od najvažnijih u istoriji ovog takmičenja.

Jer, prema navodima novinara grčkog portala "SDNA" Sotirisa Vetakisa, moglo bi da dođe do pomirenja između Evrolige i FIBA - uz direktno posredstvo NBA lige.

Otuda NBA i šalje na sastanak jednog od svojih najvažnijih ljudi Marka Tejtuma, inače zamenika komesara Adama Silvera, kako bi uspeo da pomiri dve pomenute organizacije.

Đordi Bertomeu
foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

Ukoliko uspe u tome, Evroliga i Evrokup će doživeti značajnu promenu. Evroliga bi trebalo da broji 24 tima, dok će se FIBA LŠ i Evrokup stopiti u jedno i na kraju će davati čak šest ekipa za EL. To bi pojačalo i značaj domaćih šampionata iz kojih bi se išlo u EK.

Ono što je zanimljivo jeste io to da bi u celu priču bila uključena i platforma "Netfliks" koja bi prenosila mečeve Evrolige i Evrokupa, ali i Afričke lige. Podsetimo, NBA je 2021. ušla u afričku košarku, te je u saradnji sa FIBA osnovala BAL (Košarkašku ligu Afrike) u kojoj se izdvajaju velika imena kada su u pitanju sponzori.

Očekuje se i da Đordi Bertomeu u sredu dobije otkaz na mestu prvog čoveka EL, a na njegovo mesto mogao bi da dođe Hesuz Ču Bueno - potpredsednik NBA kancelarije za Evropu, Bliski istok i Afriku. Takođe, pominje se i uloga za Dejana Bodirogu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.