VASA MICIĆ: Priča o sprskom mentalitetu je PREUVELIČANA!
Vasa Micić, Foto: Emilija Jovanović

tvrdoglavi ali ubitačno

VASA MICIĆ: Priča o sprskom mentalitetu je PREUVELIČANA!

Micić priča o srpskom mentaliteru, inatu, tvrdoglavosti i povredi koju je zadobio

Objavljeno:

Vasilije Micić je trojkom u poslednjoj sekundi poslao Efes u drugo finale zaredom, u kojem će se sastati sa Real Madridom u subotu od 19 časova.

Srpski plejmejker je pohvalio svoje saigrače i sve što su uradili ne samo ove, već i tokom prethodnih sezona.

"Prvenstveno mislim da iskustvo sa ovog Fajnal-fora unikatno zbog tog sporijeg početka sezone, sa dosta uspona i padova, je uticalo na to da probudi inat u nama, jer u trenutku kada gubite 12 utakmica na strani zaredom shvatate da nešto nije u redu i da se pali alarm. Od početka, kada smo se okupili, uvek sam napominjao da svaki igrač koji je deo kolektiva ima individualnu motivaciju da dokaže i pokaže svoje najbolje svetlo. Takvi pojedinci kada se okupe u dobar kolektiv kao što smo mi definitivno rezultat ne manjka. Ono što mi je najdraže od svega, a pro po priče o Realu, tradiciji i pobedničkom mentalitetu, mislim da smo mi to uradili u ove četiri godine i jako mi je drago da sam deo ove priče sa Efesom", rekao je Micić.

Vasilije Micić, Košarka, KK Efes
foto: Twitter/printscreen

Jedno od pitanja odnosilo se i na manju povredu koju je zadobio u polufinalu.

"Što se tiče povrede, dobio sam udarac u drugoj četvrtini. Ali, kao što vidite igrao sam do kraja i pronašao sam način da doprinesem. Danas ćemo videti, ali mislim da nije toliko ozbiljno", uveren je Vasa.

"Generalno kada se priča o mentalitetu to je malo i preuveličana stvar, kada se govori o srpskom mentalitetu. Ali, mislim da mi kao nacija imamo pozitivni stav prema teškim situacijama, volimo da preuzimamo odgovornost. Ja sam odrastao sa dosta kvalitetnih igrača koji su isto to radili i nadao sam se da ću i ja biti u toj nekoj poziciji. Nisam imao puno prilika da rešavam utakmice kao juče, ali je jako lep osećaj i mnogo mi je drago što se to desilo ovde".

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.