"OSTOJA, ODRIČEŠ LI SE 7 PEHARA?!" Pršti na sve strane, oglasio se direktor KLS!
Aleksandar Grujin, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

BURA!

"OSTOJA, ODRIČEŠ LI SE 7 PEHARA?!" Pršti na sve strane, oglasio se direktor KLS!

Partizan najavio istupanje iz Superlige, a onda je stigao brutalan odgovor

Objavljeno: 11:31h

Košarkaška liga Srbije još nije počela, a već se zahuktalo!

Ostoja Mijailović je juče izneo stav Partizana, a danas su mu stigli odgovori Nebojše Čovića, ali i direktora KLS Aleksandra Grujina.

- Nemam nameru da polemišem sa gospodinom Mijailovićem, ali mi funkcija nalaže da ne dozvolim predsedniku Partizana da neostvarene klupske ambicije opravdava preko leđa KLS - istakao je on za Sportski žurnal i dodao:

- Na sednici Skupštine KLS koja je održana 28. juna 2021. godine, pod tačkom 7 jednoglasno su usvojene propozicije. Na toj sednici Skupštine predstavnici Partizana bili su Zoran Savić i Mlađan Šilobad. Pre toga, 16. juna, Predsedništvo KLS je, na 140. sednici, pod tačkom 3. jednoglasno usvojilo predlog tih propozicija, a sastanku su takođe prisustvovali Savić i Šilobad - kazao je on.

Nikolić, Grujin i Radonjić
Nikolić, Grujin i Radonjićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Partizan je predložio da se sistem takmičenja promeni.

- Partizan je došao sa predlogom da se igra fajnal-for, što bi bilo najgrublje kršenje propozicija koje smo svi zajedno, ponavljam jednoglasno usvojili. Takođe, Predsedništvo i Skupština KLS jednoglasno su doneli odluku da Crvena zvezda, Partizan i FMP igraju tek u završnici, kako im zgusnuti kalendar takmičenja ne bi bio prepreka da ostvare što bolje rezultate u ABA, Evrokupu i Evroligi - rekao je Grujić i dodao:

- Da li je Ostoja Mijailović spreman da prizna da je domaća liga počela da gubi značaj onog trenutka kad su srpski klubovi u ABA zajedno sa Partizanom glasali da bude zaključana kako bi u njoj imali zagarantovano mesto. I da li su spremni da prihvate da se kroz Superligu ostvaruje plasman u regionalno takmičenje?

KK Partizan, Aleksej Pokuševski, Ostoja Mijailović
foto: Emilija Jovanović

- Kad već kaže da je titula šampiona Srbije simbolični pehar, da li to znači da se odriče onih sedam pehara koje je Partizan osvojio od sezone 2006/07, kao i drugih iz prethodnih sezona. Takođe, smeta mi etiketiranje da ta liga pripada Nebojši Čoviću, čoveku sa kojim nemam kontakt i koji gotovo godinu dana nije prisustvovao niti jednom sastanku lige. Liga pripada svim klubovima podjednako - zaključio je Grujin.

U međuvremenu se oglasio i prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović koji je takođe žestoko odgovorio crno-belima.

(Espreso/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.