SKANDAL TRESE AMERIKU! Pomoćni trener Jute uhapšen zbog teške prevare!
Kion Duling, Foto: Printscreen/youtube/FAIR GAME

preti mu ozbiljna kazna!

SKANDAL TRESE AMERIKU! Pomoćni trener Jute uhapšen zbog teške prevare!

Kion Duling igrao je za sedam različitih timova tokom 13 godina NBA karijere

Objavljeno:

Bivši potpredsednik Nacionalne asocijacije profesionalnih igrača Kion Duling uhapšen je u sredu zbog sumnje da je, zajedno sa još 18 saučesnika, većinom bivših NBA igrača, ilegalno prisvojio 2.5 miliona dolara.

Prema krivičnom predmetu, koji je proširen hapšenjem Dulinga i još dvojice osumnjičenih, grupa bivših košarkaša je na prevaru izvlačila novac namenjen za servisiranje socijalnog i zdravstvenog osiguranja igrača.

Duling, koji je osam godina bio angažovan u Sindikatu i na kraju postao njegov prvi potpredsednik, bio je među tri osobe koje su u sredu dodate optužnici. Duling, sada pomoćni trener u Juti, igrao je za sedam različitih timova tokom 13 godina NBA karijere.

Džez je u saopštenju naveo da je Duling obavestio klub o optužnici u sredu ujutro.

Kion Duling
foto: Printscreen/youtube/FAIR GAME

- To je slučaj koji se tiče samo njegovog vremena u Nacionalnoj asocijaciji košarkaša, pre nego što se pridružio našoj organizaciji. Stavljen na plaćeno odsustvo. Zbog pravnog procesa koji je u toku, uzdržaćemo se od daljih komentara - piše u objavi Jute.

Uporedo sa Dulingom, u istoj akciji uhapšeni su neimenovani stomatolog i doktor koji su kao medicinski zastupnici Asocijacije igrača učestvovali u izvlačenju novca.

Prema navodima medija u SAD, Duling je u čitavoj šemi bio inicijator i osoba koja je regrutovala druge saučesnike da učestvuju u prevari. Svi su optuženi za prevaru zdravstvenog sistema i zaveru za koju vlasti kažu da je trajala najmanje od 2017. do 2020. godine.

Duling je ranije bio savetnik za zdravlje u Sindikatu, pomažući u nadgledanju njegovog odeljenja za mentalno zdravlje i dobrobit. Takođe je napisao knjigu 2014. u kojoj je, između ostalog, govorio o tome kako se borio sa stresom nakon što je bio seksualno zlostavljan kao dete.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.