OSTOJA MIJAILOVIĆ UPOZORIO: Partizan neće igrati u privatizovanoj ligi!
Ostoja Mijailović, Foto: Starsport

POBUNA

OSTOJA MIJAILOVIĆ UPOZORIO: Partizan neće igrati u privatizovanoj ligi!

Predsednik Partizana je uputio oštre reči povodom organizacije KLS-a

Objavljeno:

KK Crvena zvezda i KK Partizan imaju pred sobom neobično dugu pauzu.

Oba kluba su završila učešće u evropskim takmičenjima a pošto su ABA ligu završila na prva dva mesta, čekaće skoro mesec dana ishod četvrtfinalnih serija i da dobiju rivale za polufinale.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović u razgovoru za "Sportski žurnal" se osvrnuo i na završni deo sezone, odnosno domaću, Košarkašku ligu Srbije (KLS), čiji mu se format uopšte ne dopada.

KK Partizan, Aleksej Pokuševski, Ostoja Mijailović
foto: Emilija Jovanović

- Prva i osnovna stvar, u domaćoj ligi se ne poštuju Statut i zakonska akta koja su doneta. Protiv Statuta KLS-a je da se igraju samo polufinale i finale. Imamo situaciju gde FMP i Crvena zvezda zahtevaju da se promeni format takmičenja. Sa druge strane je i ta odluka da boljeplasirani u regularnom delu ABA lige ima prednost domaćeg terena u tom formatu takmičenja - rekao je prvi čovek crno-belih i napomenuo:

- U ovom trenutku mogu da kažem da mi definitivno nećemo igrati KLS ukoliko budemo došli u situaciju da nas neko primorava da igramo finale gde će prednost domaćeg terena imati neko ko je jedan deo takmičenja ABA lige završio kao bolje plasirani. Možemo da igramo šta god: fajnal for, da imamo žreb... Sve što je fer-plej, možemo da prihvatimo. Ali da neko sebi pravi prednost tako što je privatizovao ligu, Partizan u tome neće učestvovati - upozorio je Mijailović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.