ODBIJEN ZAHTEV PARTIZANA! Zvezda i FMP pobedili u glasanju, nema promene sistema takmičenja!
Detalj sa košarkaškog večitog derbija, Foto: Espreso/Emilija Jovanović

VEĆINA ODLUČUJE!

ODBIJEN ZAHTEV PARTIZANA! Zvezda i FMP pobedili u glasanju, nema promene sistema takmičenja!

Prenatrpan raspored je razlog zbog kojeg su crno-beli predložili uvođenje F4 Superlige Srbije umesto dosadašnjeg plej-ofa

Objavljeno: 14:05h

Zahtev Partizana da se završnica košarkaške Superlige Srbije igra u formatu Fajnal fora, umesto dosadašnjeg plej-ofa, odbijen je od strane Predsedništva takmičenja, pošto su protiv takvog predloga bili Crvena zvezda i FMP, i pobedili na glasanju.

Prenatrpan raspored je razlog zbog kojeg su crno-beli predložili uvođenje F4, pozivajući se na interes srpske košarke. Time bi se finalisti i šampion države rešavali u samo jednoj utakmici, a ne na dve dobijene, što je do sada bio slučaj.

Realizacija takve ideje ide na štetu Zvezde. Aktuelni šampion bi ostao bez prednosti domaćeg terena, koju je osigurao prvom pozicijom u ABA ligi. Zato su sa Malog Kalemegdana glasali protiv. Isto je učinio i FMP, čime je odneta pobeda 2:1 protiv Partizana.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Večiti derbi
foto: Espreso/Emilija Jovanović

Ostali članovi ostali su uzdržani, uključujući klubove Megu, Mladost Zemun i Vojvodinu, kao i predsednika lige Darka Jovičića.

Partizan, ipak, ne namerava da se zaustavi na tome. Zatražiće vanrednu Skupštinu lige u cilju pridobijanja podrška za promenu propozicija, nezadovoljan činjenicom da na prednost domaćeg terena utiče učinak ostvaren u drugom takmičenju (ABA).

Teško je očekivati da će do toga i doći. Glavni razlog se nalazi u činjenici da je pravila moguće menjati pred početak sezone, dok to nije praksa činiti sredinom iste.

Podsetimo, Crvena zvezda je prvak države šest godina zaredom, ne računajući 2020. kad se liga nije igrala zbog koronavirusa. Partizan je poslednji trofej osvojio 2014.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.