KOŠARKAŠKI POTRES! Komšije menjaju Ruse na Evropskom prvenstvu?
Košarka, Ilustracija, Foto: Beta/Branislav Božić

presedan!

KOŠARKAŠKI POTRES! Komšije menjaju Ruse na Evropskom prvenstvu?

FIBA uskoro odlučuje o konačnoj suspenziji Rusa sa Evropskog prvenstva

Objavljeno: 12:43h

Rat u Ukrajini utiče na sve životne sfere, a sport je jedan od "frontova" na koje se itekako odražava trenutna situacija u svetu.

Ruse su iz svih takmičenja već izbacile glavne fudbalske organizacije (FIFA i UEFA), rukometne (IHF i EHF), odbojkaške (FIVB i CEV) i vaterpolo (FINA i LEN), a samo u jednom od pet kolektivnih sportova na programu olimpijskih igara su i dalje donekle "živi" – u košarci.

FIBA, naime, 25. marta na sednici Centralnog borda nije donela odluku o definitivnom isključenju svih ruskih selekcija, već je samo produžila suspenziju. Konačno rešenje bi trebalo da bude doneto u maju, ali se čini da će Rusi i definitivno preskočiti Eurobasket u Nemačkoj, Gruziji, Češkoj i Italiji.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore
foto: Espreso

U slučaju da Rusija bude i definitivno izbačena sa Eurobasketa, prvi kandidat da je zameni je Crna Gora. Za to postoje dva jaka argumenta – "crveni" su 25. na FIBA rang-listi, tj. najbolje plasirani od svih selekcija koje nisu izborile plasman na Evrobasket, što bi po pravilima trebalo da im otvori mesto, a uzgred se jedini sa tri pobede nisu kvalifikovali na 41. šampionat Starog kontinenta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.