OBRADOVIĆ SAOPŠTIO NAVIJAČIMA VAŽNE VESTI: Trener Partizana otkrio hoće li Koprivica i Madar putovati u Poljsku!
Foto: Emilija Jovanović

sve je jasno

OBRADOVIĆ SAOPŠTIO NAVIJAČIMA VAŽNE VESTI: Trener Partizana otkrio hoće li Koprivica i Madar putovati u Poljsku!

Na prvoj utakmici ova dva tima viđen je neočekivano dramatičan finiš. Poljaci se nisu predavali tokom čitavog meča i skupo su prodali kožu pošto je utakmica okončana rezultatom 75:73

Objavljeno:

Posle sigurne pobede protiv Igokee u ABA ligi, Partizan je u nedelju popodne odradio poslednji trening u Beogradu, a onda krenuo put Poljske na okršaj 16. kola Evrokupa.

Protivnik je Šljonsk koji je savladan u prvom međusobnom susretu, a pred put glavno pitanje za trenera Željka Obradovića je bio zdravstveni bilten. Naime, na prošlom meču neugodne udarce zadobili su Balša Koprivica i Jam Madar. Mladi centar je uz bolnu grimasu napustio parket tokom treće deonice i više se nije vraćao. Tokom nedelje su odrađeni dodatni pregledi, a vesti su očigledno dobre.

Obojica su premni za naredne izazove u crno-belom dresu.

- Dobro su, trenirali su normalno - rekao je Obradović.

Na prvoj utakmici ova dva tima viđen je neočekivano dramatičan finiš. Poljaci se nisu predavali tokom čitavog meča i skupo su prodali kožu pošto je utakmica okončana rezultatom 75:73.

KK Partizan, Željko Obradović
foto: Emilija Jovanović

- Upravo ta činjenica iziskuje da budemo maksimalno spremni. Moramo da shvatimo da u oba takmičenja u kojima igramo nema slabog protivnika. Oni su specifičan tim jer igraju odbranu na piku na veoma specifičan način. To je najbitnije što se narednog protivnika tiče, a ostale karakteristike već znamo -

Ušao se u sam finiš prve faze takmičenja. Partizan ima još da odigra sa Šljonskom i Trentom u Italiji i posle toga gleda na narednog protivnika koji stiže iz Grupe B. U ovom momentu to bi bio Ulm, ali situacija u tamošnjoj grupi još treba da se rasčivija.

- Ne gledamo drugu grupu, samo naše utakmice pratimo, kada se sve bude završilo videćemo sa kim igramo -

Mnogi se i dalje sećaju Partizana u Litvaniji kada je Lijetkabelis deklasirao crno-bele. Četa Željka Obradovića je tada sjajno odigrala protiv Zvezde, a onda ostala bez gasa protiv tima Nenada Čanka.

- Nadam da neće biti pada, to je ono na čemu insistiramo. Reagovali smo posle Lijetkabelisa, u ovom slučaju imamo više vremena za spremanje meča, tada je bilo manje od 48 sati. Uvek je najvažnija motivacija i koncentracija. Ako budemo na nivou poslednje tri utakmice mislim da ćemo odigrati dobar meč - zaključio je Obradović.

Alen Smailagić je takođe istakao da ekipa ne sme da se opusti, ali da i u tom slučaju ima ko da povuče ručnu - Željko Obradović.

KK Partizan, Alen Smailagić
foto: Emilija Jovanović

- Ne smemo da se opuštamo, imamo par dorbih utakmica koje smo odigrali, a imamo i trenera koji će da nas vrati na mesto ako se slučajno opustimo. Mislim da smo bolja ekipa nego što smo bili na prvom meču protiv Šljonska. Imamo još šest utakmica u ABA ligi i Evrokoupu da popravimo formu dodatno, nadam se da ćemo to raditi pobedama, a ne porazima. U svlačionici za sada ne pričamo o drugim timovima i eventualnim protivnicima. Kocentrisani smo na sebe jer imamo još dosta toga da naučimo - rekao je Smailagić.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.